droždie sušené

Tvarohové hrebene sú koláče z kysnutého cesta, ktoré sa…

Hrnčekový chlieb pre začiatočníkov, alebo veľmi zaneprázdnených. Príprava zaberie len 5 minút, pečenie asi 50 minút. Môžete ho zamiesiť…

Brioche Chinoise je francúzsky koláč z nadýchaného maslového cesta s vanilkovo - čokoládovou náplňou. Recept nie je náročný, s kysnutým…

Lupačky voľakedy predávali v našom mestečku na rohu pri škole v mliečnom bare. K nim tety varili voňavé kakao, ktoré veľkou naberačkou…

Hamburgerové žemle nemajú výraznú chuť. Sú trošku nasládle, ale mäkkučké ako briošky. Na vrchu posypané sezamom. Cesto som pripravila v…

A zasa jeden chlieb. Dnes nebude kváskový, ani pomaly kysnutý,…

Pľundrové cesto je niečo medzi klasickým kysnutým a lístkovým cestom. Je nadýchané, chrumkavé a zároveň vláčne. Strašne dobré :)
A…

Bratislavské rožky sú prastarý recept. Kôš orechových a makových "podkovičiek" sa prvý raz objavil vo vtedy ešte len 20-tisícovom…

Focaccia je nadýchané talianske pečivo ochutené olivovým olejom a rôznymi prísadami. Niečo ako náš slovenský osúch.

Tento recept…

Ak sa rozhodnete niekedy doma robiť chlebíčky, odporúčam vám upiecť tieto sendviče a uvidíte ten rozdiel v chuti. Ja ich pečiem dosť…

Kuracie mäso namočené a vysmažené v pivnom cestíčku je veľmi chutné, vďaka chrumkavosti samotného cestíčka. Nie je to nič náročné,…

Aj keď sa to zdá komplikované, nie je to nič náročné. Príprava na tieto raňajkové maslové croissanty zaberie viac času, ale výsledok…

Celozrnný žitný so slnečnicovými semienkami. Keď ho ráno zamiesim, na obed si ho už dávame k polievke.
Recepty na…

Tieto pletienky z kysnutého cesta dlho vydržia mäkkučké, preto ich zvyknem robiť rovno štyri z jedného kila múky. Dve zjeme čerstvé a…

Kysnuté koláče sú skvelé, pretože okrem toho, že sú chutné, tak vám rozvoňajú celú domácnosť. Tieto buchty sú pomerne rýchlo hotové, s…

Veľmi rýchlo pripravené čerstvé pečivo. Cesta sa netreba báť, pretože sa s ním krásne pracuje a vydarí sa aj začiatočníkom. Do hodiny je…

Toto pečivo je jemnučké a nadýchané, rafinovane dochutené cherry, bazalkou a olivovým olejom s cesnakom. Ku kávičke, k vínku, alebo len…

Na tieto bagety vám stačí 5 surovín, chuť na poriadne bagety a trpezlivosť. Tak neváhajte a upečte pre svojich blízkych aj vy tieto…

Francúzske bagety, domáce chrumkavé bagety? Nevedela som ako tento recept nazvať ;) Každopádne už dlhšie experimentujem a týmto chcem…

Tieto rožky sú skutočne chrumkavé. Čerstvo upečené (ak ich nezjete) treba dať do mrazničky a po vybratí budú opäť chrumkavé. A ak máte…