Na tieto bagety vám stačí 5 surovín, chuť na poriadne bagety a trpezlivosť. Tak neváhajte a upečte pre svojich blízkych aj vy tieto originálne chrumkavé bagety.

Rustikálne bagety

Suroviny

Najprv vymiesime z múky a vody cesto. Cesto sa lepí, ale tak to má byť. Potrieme ho olivovým olejom, vložíme v miske do igelitky a dáme do chladničky.

Po pár hodinách už je cesto kompaktnejšie.

Párkrát ho odspodu rukou natiahneme, preložíme a vložíme naspôť do chladničky oddychovať cez noc.

Ráno cesto vyberieme.

Znovu ho trikrát odspodu natiahneme a preložíme.

Prisypeme polievkovú lyžicu sušeného droždia.

Kávovú lyžičku soli.

Vymiesime a necháme kysnúť pri izovej teplote.

Keď cesto zdvojnásobí svoj objem, dáme na dosku dostatok múky.

Cesto vyklopíme do múky.

Posypeme ďalšou múkou, aby sa príliš nelepilo pri tvarovaní.

Nožíkom cesto rozdelíme na tri časti.

Len veľmi jemne cesto vyformujeme a natiahneme, tak, aby sme nevtláčali do cesta veľa múky. Len ho v múke trochu obalíme.

Každú bagetu preložíme na papier na pečenie.

A vložíme do pekáča podkysnúť.

Keď podkysnú, poriadne si rozohrejeme rúru na maximum. Na spod rúry dáme starší plech na pečenie a doň vodu, aby sa nám v rúre vytvorilo zaparené prostredie. Bagety pečieme asi 25 minút.

Bagety necháme na mriežke vychladnúť.

Hodnotenie

Kategórie

Zdieľaj



Pridaj sa




Komentáre

Zobraziť profil EviCZka
~ 24.05.2013 - 20:19
nádherná fotka :)
Zobraziť profil jerica
~ 24.05.2013 - 21:27
to je ale návnada , veru som sa namotala na návnadu :-)
Zobraziť profil EvA
~ 25.05.2013 - 07:42
tak takto som ešte bagety nepiekla, pre mňa úplne nový recept, priznám sa, že som recept najskôr nečítala, veď to poznáš, kuknem suroviny, obrázky :-) ale potom som sa začítala a nebyť toho, že za hodinku odchádzam do BA už by som aj išla zamiesiť.... moc, moc krásne sú a hlavná fotka, úplne super :-)
Zobraziť profil kika
~ 25.05.2013 - 08:12
toto je pre mňa novinka , ten postup je veľmi zaujímavý ,idem to vyskúšať!
Zobraziť profil Zuzliak
~ 19.06.2013 - 15:39
Super bagetky, vyzeraju tucnuckle ako chiabaty. Take moje Flamca lubi k polievkam :)
Zobraziť profil Mata
~ 22.08.2013 - 09:00
no konečne som sa rozhodla kúpiť si pekarničku....sú nádherné bagety,šikovné ručičky..:-)
Zobraziť profil senky
~ 24.08.2013 - 17:05
Dámy, rychle všechny do toho, jsou skvělé !!! Už je peču i kamarádkám (když jsou hodné) :-)
Zobraziť profil renullka
~ 28.08.2013 - 18:28
Tak som sa práve pustila do týchto bagiet.....výsledok nahlásim :-)
Zobraziť profil renullka
~ 29.08.2013 - 13:29
Pridávam hotové bagety....sú super
Zobraziť profil Slavka
~ 10.09.2013 - 08:59
Tiež som vyskušala piecť bagety a na prvý krát sa podarili,posielam foto,sú velmi dobre... :)
Zobraziť profil bambitka
~ 02.02.2014 - 17:37
Dnes som robila prvy krat bagety a suuuuu super :)
Zobraziť profil katkaDCA
~ 21.02.2014 - 15:14
Vyskúšam namiesto sušeného droždia pridať čerstvé rozmiešané v troške vody, a to pôvodné/vody ubrať .. uvidíme, hókus pokus :)
Zobraziť profil womAnka
~ 02.06.2014 - 21:16
Toto zajtra vyskúšam :)
Zobraziť profil nyja
~ 03.06.2014 - 23:22
Fantastické... všetko, úplne všetko. Aj recept vymakaný, aj fotky postupu + popis a ilustračná fotka je ako od profíka. Vyskúšam ich v blízkej dobe, lebo musia chutiť úžasne ... Maj sa pekne :-)