Rustikálne bagety

emko ~ 30. máj 2014 - 13:31

Na tieto bagety vám stačí 5 surovín, chuť na poriadne bagety a trpezlivosť. Tak neváhajte a upečte pre svojich blízkych aj vy tieto originálne chrumkavé bagety.

Suroviny
Sezóna

Najprv vymiesime z múky a vody cesto. Cesto sa lepí, ale tak to má byť. Potrieme ho olivovým olejom, vložíme v miske do igelitky a dáme do chladničky.

Po pár hodinách už je cesto kompaktnejšie.

Párkrát ho odspodu rukou natiahneme, preložíme a vložíme naspôť do chladničky oddychovať cez noc.

Ráno cesto vyberieme.

Znovu ho trikrát odspodu natiahneme a preložíme.

Prisypeme polievkovú lyžicu sušeného droždia.

Kávovú lyžičku soli.

Vymiesime a necháme kysnúť pri izovej teplote.

Keď cesto zdvojnásobí svoj objem, dáme na dosku dostatok múky.

Cesto vyklopíme do múky.

Posypeme ďalšou múkou, aby sa príliš nelepilo pri tvarovaní.

Nožíkom cesto rozdelíme na tri časti.

Len veľmi jemne cesto vyformujeme a natiahneme, tak, aby sme nevtláčali do cesta veľa múky. Len ho v múke trochu obalíme.

Každú bagetu preložíme na papier na pečenie.

A vložíme do pekáča podkysnúť.

Keď podkysnú, poriadne si rozohrejeme rúru na maximum. Na spod rúry dáme starší plech na pečenie a doň vodu, aby sa nám v rúre vytvorilo zaparené prostredie. Bagety pečieme asi 25 minút.

Bagety necháme na mriežke vychladnúť.

Komentáre

jerica ~ 24. máj 2013 - 11:27

to je ale návnada , veru som sa namotala na návnadu :-)

0

EvA ~ 25. máj 2013 - 9:42

tak takto som ešte bagety nepiekla, pre mňa úplne nový recept, priznám sa, že som recept najskôr nečítala, veď to poznáš, kuknem suroviny, obrázky :-) ale potom som sa začítala a nebyť toho, že za hodinku odchádzam do BA už by som aj išla zamiesiť.... moc, moc krásne sú a hlavná fotka, úplne super :-)

0

kika ~ 25. máj 2013 - 10:12

toto je pre mňa novinka , ten postup je veľmi zaujímavý ,idem to vyskúšať!

0

Zuzliak ~ 19. jún 2013 - 5:39

Super bagetky, vyzeraju tucnuckle ako chiabaty. Take moje Flamca lubi k polievkam :)

0

maťa ~ 22. august 2013 - 11:00

no konečne som sa rozhodla kúpiť si pekarničku....sú nádherné bagety,šikovné ručičky..:-)

0

senky ~ 24. august 2013 - 7:05

Dámy, rychle všechny do toho, jsou skvělé !!! Už je peču i kamarádkám (když jsou hodné) :-)

0

renullka ~ 28. august 2013 - 8:28

Tak som sa práve pustila do týchto bagiet.....výsledok nahlásim :-)

0

Slávka ~ 10. september 2013 - 10:59

Tiež som vyskušala piecť bagety a na prvý krát sa podarili,posielam foto,sú velmi dobre... :)

0

katkaDCA ~ 21. február 2014 - 4:14

Vyskúšam namiesto sušeného droždia pridať čerstvé rozmiešané v troške vody, a to pôvodné/vody ubrať .. uvidíme, hókus pokus :)

0

nyja ~ 3. jún 2014 - 13:22

Fantastické... všetko, úplne všetko. Aj recept vymakaný, aj fotky postupu + popis a ilustračná fotka je ako od profíka. Vyskúšam ich v blízkej dobe, lebo musia chutiť úžasne ... Maj sa pekne :-)

0
Nezabudni sa s receptom podeliť aj s ostatnými, podporíš tým moju prácu. Ďakujem!
Tento recept nájdete v nasledujúcich kategóriach:

Zdielaj