olej olivový

Ravioli sú talianske plnené cestoviny, veľmi známe, a urobiť ich doma podľa svojej chuti nie je až taký problém. V…

Glazovanie zeleniny má tú výhodu, že sa nemusí vopred upravovať ako mäso. Vhodná je ako samostatné jedlo, napríklad…

Urobiť si domáce sušené paradajky sa oplatí nielen finančne, ale hlavne tá skvelá chuť! A tiež dobrý pocit z ich prípravy, stoja za to…

Pizzu má rád snáď každý. U nás doma máme vlastne už taký pravidelný rituál :) Vyprdnúť sa na všetko a na všetkých, dať si domácu pohodu…

K rybám, k mäsu, k zelenine, alebo len tak potrieť krajec

Nátierka z červenej šošovice s medvedím cesnakom. Plná vitamínov aj bielkovín, zaváňa príchodom jari. Ak si na tenký plátok celozrnného…

Vynikajúca nátierka z červenej fazule, ktorá chuťou pripomína tatarák mäsový. Lenže z fazule je lacnejší a na opečených chlebíkoch super…

Nedeľné zapekanky sú taká alternatíva k chlebíkom vo vajíčku. Mama nám ich robievala v nedeľu. A často práve vtedy, ak sa deň pred tým "…

Bazalka je úžasná voňavá bylinka. A kombinácia s parmezánom, cesnakom, orieškami a olivovým olejom je nesmrteľná. Na cestoviny, spestriť…

Focaccia je nadýchané talianske pečivo ochutené olivovým olejom a rôznymi prísadami. Niečo ako náš slovenský osúch.

Tento recept…

Focaccia je nadýchané talianske pečivo ochutené olivovým olejom a rôznymi prísadami. Niečo ako náš slovenský osúch.

Tento recept…

Mäsko, fazule a chilli... hlavne nech to dobre páli :)

Kuskus je vlastne cestovina, ktorá sa pripravuje sparením horúcou vodou, alebo vývarom v pomere 1:1,5. Kuskus vodu vsiakne do seba,…

Mladá grilovaná baby cuketka je veľkou pochuťkou! A dôkazom, že v jednoduchosti je krása :)

Cuketu stačí dobre dochutiť soľou,…

Väčšinou robím krémovú cesnačku jednoducho. Hlavne veľa masla, cesnaku a mlieko. Je to rýchlovka. Dnes som ale vyskúšala luxusnejšiu…

Klasická vôňa Talianska. Kúzlo bruschetty spočíva v jednoduchosti a kvalite použitých surovín. Na bruschettu treba mať ľahký nadýchaný…

K tomuto receptu ma inšpiroval môj kamarát umelec, ktorý má rád raw stravu. Príprava nie je náročná, ako ľahký letný obed je to výborné…

K tomuto receptu ma inšpiroval môj kamarát umelec, ktorý má rád raw stravu. Príprava nie je náročná, ako ľahký letný obed je to výborné…

Zdanlivo jednoduché, obyčajné jedlo, ale s kvalitnými surovinami a správnou technikou vykúzlite neskutočný zážitok. Verzií na špagety…

Stroganov je populárny, pôvodom ruský pokrm, pripravený z kvalitného hovädzieho mäsa s omáčkou z uhoriek, húb a cibule. Pôvodne sa mäso…