olej olivový

Pizzu má rád snáď každý. U nás doma máme vlastne už taký pravidelný rituál :) Vyprdnúť sa na všetko a na všetkých, dať si domácu pohodu…

K rybám, k mäsu, k zelenine, alebo len tak potrieť krajec

Nátierka z červenej šošovice s medvedím cesnakom. Plná vitamínov aj bielkovín, zaváňa príchodom jari. Ak si na tenký plátok celozrnného…

Vynikajúca nátierka z červenej fazule, ktorá chuťou pripomína tatarák mäsový. Lenže z fazule je lacnejší a na opečených chlebíkoch super…

Nedeľné zapekanky sú taká alternatíva k chlebíkom vo vajíčku. Mama nám ich robievala v nedeľu. A často práve vtedy, ak sa deň pred tým "…

Urobiť si domáce sušené paradajky sa oplatí nielen finančne, ale hlavne tá skvelá chuť! A tiež dobrý pocit z ich prípravy, stoja za to…

Bazalka je úžasná voňavá bylinka. A kombinácia s parmezánom, cesnakom, orieškami a olivovým olejom je nesmrteľná. Na cestoviny, spestriť…

Focaccia je nadýchané talianske pečivo ochutené olivovým olejom a rôznymi prísadami. Niečo ako náš slovenský osúch.

Tento recept…

Focaccia je nadýchané talianske pečivo ochutené olivovým olejom a rôznymi prísadami. Niečo ako náš slovenský osúch.

Tento recept…

Mäsko, fazule a chilli... hlavne nech to dobre páli :)

Kuskus je vlastne cestovina, ktorá sa pripravuje sparením horúcou vodou, alebo vývarom v pomere 1:1,5. Kuskus vodu vsiakne do seba,…

Ravioli sú talianske plnené cestoviny, veľmi známe, a urobiť ich doma podľa svojej chuti nie je až taký problém. Ja som dnes skúsila…

Mladá grilovaná baby cuketka je veľkou pochuťkou! A dôkazom, že v jednoduchosti je krása :)

Cuketu stačí dobre dochutiť soľou,…

Väčšinou robím krémovú cesnačku jednoducho. Hlavne veľa masla, cesnaku a mlieko. Je to rýchlovka. Dnes som ale vyskúšala luxusnejšiu…

Klasická vôňa Talianska. Kúzlo bruschetty spočíva v jednoduchosti a kvalite použitých surovín. Na bruschettu treba mať ľahký nadýchaný…

K tomuto receptu ma inšpiroval môj kamarát umelec, ktorý má rád raw stravu. Príprava nie je náročná, ako ľahký letný obed je to výborné…

K tomuto receptu ma inšpiroval môj kamarát umelec, ktorý má rád raw stravu. Príprava nie je náročná, ako ľahký letný obed je to výborné…

Zdanlivo jednoduché, obyčajné jedlo, ale s kvalitnými surovinami a správnou technikou vykúzlite neskutočný zážitok. Verzií na špagety…

Stroganov je populárny, pôvodom ruský pokrm, pripravený z kvalitného hovädzieho mäsa s omáčkou z uhoriek, húb a cibule. Pôvodne sa mäso…

Výborná šťavnatá kuracia roláda. Plnená chutnou plnkou so syrom, šunkou, sušenými rajčinami a bylinkami. Možno vyzerá zložito, ale nie…