- Prihláste sa alebo sa zaregistrujte, aby ste mohli pridávať komentáre.
Glazovanie zeleniny má tú výhodu, že sa nemusí vopred upravovať ako mäso. Vhodná je ako samostatné jedlo, napríklad posypaná ovčím syrom. Výborne sa hodí aj ako príloha ku grilovanému mäsu, alebo rybe. Na glazovanie môžete použiť rôzne druhy zeleniny. Najvhodnejšia je mrkva, pór, červená repa, zelený hrášok, cibuľa, cesnak, petržlen, baklažán, cuketa, šampiňóny a iná zelenina. Je to len na vašej chuti.
Suroviny
Opečenú zeleninu polejeme citrónovou šťavou, pridáme med, balzamico a rozmarín. Premiešame, zelenina dostane krásnu glazúru, nasiakne pochutinami. Vtedy vložíme panvicu do rúry a pečieme prvých desať minút na 220 stupňov. Potom teplotu znížime na 180 a pečieme za občasného premiešania ešte asi 20 minút.
Nezabudni sa s receptom podeliť aj s ostatnými, podporíš tým moju prácu. Ďakujem!
Tento recept nájdete v nasledujúcich kategóriach: