Rýchla banánová roláda

emko ~ 12. apríl 2024 - 14:25

Niet nad rýchle a jednoduché dezerty! Korpus na túto piškótovú roládu vás určite nesklame. Recept zvládne každý a roláda sa vždy podarí.
Tentokrát je plnená banánom a domácou nutelou. Poleva je cukrová, ale skúste improvizovať, výborná je aj poleva karamelová. Prípadne namiesto nutely môžete potrieť roládu džemom. Fantázii sa medze nekladú :)

Suroviny
Cesto:
 
 
4
ks
4
PL
Poleva:
 
 
1-2
PL
Ostatné:
 
 
 
 
 
 
Sezóna

Bielky ušľaháme s cukrom do hustého "snehu" a potom postupne prišľaháme žĺtka. Opatrne stierkou po lyžiciach primiešame aj múku.

Cesto rozotrieme na papier na plechu, aby bolo rovnomerné. Pečieme v rozohriatej rúre na 200 stupňov asi 10 minút. (Rúru počas pečenia neotvárame!)

Upečené cesto vyklopíme hneď po vybratí z rúry na plátenú utierku navlhčenú studenou vodou. Zatočíme do tvaru rolády a necháme pár minút vychladnúť.

Po vychladnutí korpus rozmotáme, potrieme tenkou vrstvou nutely, poukladáme banány a opäť zvinieme.

Cukor s citrónovou šťavou vymiešame do polevy. Ak by bola poleva príliš hustá, pridáme trocha vody. Malé množstvo si odložíme, tam primiešame kakaový prášok. Bielou polevou polejeme roládu a keď vyschne, ozdobíme roládu aj zvyškom kakaovej polevy.

Komentáre

jancza ~ 21. február 2017 - 3:52

V sobotu sme sa s priateľom do nej pustili..moja prvá roláda..nie je to uplné terno ale sme spokojní s vlastným výtvorom..myslím že som zvolila menší plech tak som mala cesto hrubšie a tým aj posobí trošku sucho..a asi aj preto lebo som nedávala nutelu lebo mám intoleranciu na laktózu a tú vašu domácu si musím ešte naštudovať..tak sme tam dali len roztopenú horkú čokoládu ale cez všetky naše začiatočnícke chyby nám koláčik chutil.. máme vaše recepty v obľube..priateľ sa ma často krát pýta..a pozrela si už ako je to na bonvivani? :) ďakujeme krásne! :)

0

emko ~ 21. február 2017 - 4:34

In reply to by jancza

Paráda, náhodou vyzerá super :)
To si fotila nejakým makro objektívom?
Tú našu domácu nutelu kludne skús, ide tam kakaové maslo, ale môžeš použiť aj kokosový olej, alebo prepustené maslo a bude to vhodné aj pre teba..

0

Janka7773 ~ 18. október 2013 - 10:04

Túto roládu som piekla včera večer. Príde mi dnes návšteva a nevedela som, či dnes poobede , stíham ,... teraz už viem, že by som určite stihla :-) vyzerá famózne a chutiť bude určite tak isto, keďže sú tam samé chutné veci.
Aj samotné surové cesto je mňam, decká boli zalepené až za ušami :-) a to sú už dosť veľké

0
Nezabudni sa s receptom podeliť aj s ostatnými, podporíš tým moju prácu. Ďakujem!
Tento recept nájdete v nasledujúcich kategóriach:

Zdielaj