cukor

Ak sa vám podarí z letnej úrody zavariť aspoň pár pohárikov pikantu, určite neobanujete. Tento pikant je podľa receptu našej babky. Máme…

Béleše boli špecialitou našej babky. Piekla ich každý víkend. Raz boli makové, inokedy…

Béleše boli špecialitou našej babky. Piekla ich každý víkend. Raz boli makové, inokedy…

Kapustový šalát s dresingom, veľmi známy a chutný. Receptov na jeho prípravu je po svete viac, ako našich kapustníc, či ruských borščov…

Hrnčeková, šťavnatá bublanina, ktorá je veľmi rýchlo pripravená, za chvíľu upečená a bleskovo zjedená. Nezašpiníte pritom mixér, stačí…

Voňavý, šťavnatý a veľmi chutný marhuľový koláč s posýpkou. Takéto koláče piekla naša babka. Robievala aj slivkové, ale tieto marhuľové…

Pľundrové cesto je niečo medzi klasickým kysnutým a lístkovým cestom. Je nadýchané, chrumkavé a zároveň vláčne. Strašne dobré :)
A…

Celozrnný žitný so slnečnicovými semienkami. Keď ho ráno zamiesim, na obed si ho už dávame k polievke.
Recepty na…

Chrumkavé, veľké slané rožky, výborné aj na druhý deň. S cestom sa veľmi dobre pracuje a budete…

Prívarok zo žltých maslových fazuľkových strúčikov je klasickým letným jedlom, ktoré sa varí v každej domácnosti ináč. Toto je naša…

Bratislavské rožky sú prastarý recept. Kôš orechových a makových "podkovičiek" sa prvý raz objavil vo vtedy ešte len 20-tisícovom…

Tento recept získala maminka od svojej svokry. Veľmi sa teda nemuseli ehm, ale keď prišla reč na pečenie, tak sa mali o čom porozprávať…

Jemné, nadýchané, kysnuté cesto plnené bryndzovou plnkou. Bryndzové koláče sú vhodné k pivu, alebo vínu. S cestom sa výborne pracuje,…

Niet nad rýchle a jednoduché dezerty! Korpus na túto piškótovú roládu vás určite nesklame. Recept zvládne každý a roláda sa vždy podarí…

Plnený paprikový lusk, legendárna klasika! Keď sa na trhu objavia naše voňavé papriky, je ten pravý čas. Tie dodajú paradajkovej omáčke…

Kôprová omáčka je kontroverznou pochúťkou. Niekto ju miluje a niekto zase nenávidí. Ja určite patrím do prvej skupiny :)

Dôležité…

Rýchly kávový koláč. Výborný a šťavnatý. Niečo sladké pre milovníkov kávy, pre zamestnané ženy čo nemajú čas na dlhé vypekanie, pre…

Cesto v týchto pudingových slimákoch je veľmi jemné a dobre sa s ním pracuje. Plnka je zo zlatého klasu a hrozienok. A pri pečení sa vám…

Tvarohové šuľance poliate rozpusteným maslom, s cukrom a strúhankou sú neodolateľné! Cesto na šúľance je veľmi…

Naše klasické rožky a žemle poznáme z obchodov každý už od útleho detstva. Ako batoľatá sme si na nich brúsili prvé zúbky a do školy nám…