Jednoduchý a dlho šťavnatý koláčik. Každý ho volá ináč, tento recept je od našej tety Darinky. Tá tieto pudingáče milovala. V kuchyni trávila skoro všetok svoj čas. Mala tam aj telku, štrikovanie, pračku a kuchyňa bola jej obývačka. Keď nepiekla, vyvárala, ale hlavne rada jedla :-)

Rozpis je na klasický plech 32 x 40 cm.

Pudingáče

Suroviny

 

Cesto:

5

ks vajce

50

ml voda

100

ml olej

250

g cukor

250

g múka polohrubá

1

ks kypriaci prášok

Puding:

2

ks puding čokoládový

4

PL cukor

800

ml mlieko

Na potretie:

600

ml smotana kyslá

250

ml smotana na šľahanie

4

ks cukor vanilkový

Na posypanie:

prášok kakaový

Dôležité je najskôr uvariť hustejší čokoládový puding a nechať ho trocha vychladnúť. Potom v jednej miske vyšľaháme do tuha bielky so štipkou soli a v druhej vyšľaháme žĺtky s cukrom do hustej peny. Pomaly do žĺtkov prilievame horúcu vodu, šľaháme a prilejeme aj olej. Do takto vyšľahanej hmoty pomaly vmiešame striedavo preosiatu múku s kypriacim práškom a sneh. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Veľkou lyžicou porobíme na cesto kôpky pudingu. Koláč dáme do vopred vyhriatej rúry a pečieme na 180 stupňov asi 40 minút.

Než sa pudingáč upečie, v miske vymiešame tri kyslé smotany, jednu šľahačku a štyri vanilkové cukre. Túto smotanovú zmes preložíme na horúci koláč a rovnomerne rozotrieme. Necháme vychladnúť a dáme do chladničky aspoň na pár hodín stuhnúť. Na vychladnutý pudingáč cez sitko nasypeme kakao. Pokrájame na kocky cez puding, aby vynikla štruktúra.

Hodnotenie

Zdieľaj



Pridaj sa




Komentáre

Zobraziť profil Medovnicek
~ 13.05.2015 - 19:03
Ja mám recept odložený z nejakého časopisu, ale už som veru naň aj zabudla, vďaka za pripomenutie, určite ho vyskúšam
Zobraziť profil qwerova
~ 21.05.2017 - 18:45
Tu šlahačkovu mame aj vyšlahat,alebo len vmiešat do tej kyslej smotany.Dakujem
Zobraziť profil emko
~ 21.05.2017 - 19:52
Môžeš a nemusíš, ako chceš :)