- Prihláste sa alebo sa zaregistrujte, aby ste mohli pridávať komentáre.
Jednoduchý a dlho šťavnatý koláčik. Každý ho volá ináč, tento recept je od našej tety Darinky. Tá tieto pudingáče milovala. V kuchyni trávila skoro všetok svoj čas. Mala tam aj telku, štrikovanie, pračku a kuchyňa bola jej obývačka. Keď nepiekla, tak vyvárala, ale hlavne rada jedla :-)
Rozpis je na klasický plech 32 x 40 cm.
Dôležité je najskôr uvariť hustejší čokoládový puding a nechať ho trocha vychladnúť. Potom v jednej miske vyšľaháme do tuha bielky so štipkou soli a v druhej vyšľaháme žĺtky s cukrom do hustej peny. Pomaly do žĺtkov prilievame horúcu vodu, šľaháme a prilejeme aj olej. Do takto vyšľahanej hmoty pomaly vmiešame striedavo preosiatu múku s kypriacim práškom a sneh. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Veľkou lyžicou porobíme na cesto kôpky pudingu. Koláč dáme do vopred vyhriatej rúry a pečieme na 180 stupňov asi 40 minút.
Než sa pudingáč upečie, v miske vymiešame tri kyslé smotany, jednu šľahačku a štyri vanilkové cukre. Túto smotanovú zmes preložíme na horúci koláč a rovnomerne rozotrieme. Necháme vychladnúť a dáme do chladničky aspoň na pár hodín stuhnúť. Na vychladnutý pudingáč cez sitko nasypeme kakao. Pokrájame na kocky cez puding, aby vynikla štruktúra.
Komentáre
qwerova ~ 21. máj 2017 - 8:45
Tu šlahačkovu mame aj vyšlahat,alebo len vmiešat do tej kyslej smotany.Dakujem
emko ~ 21. máj 2017 - 9:52
In reply to Tu šlahačkovu mame aj by qwerova
Môžeš a nemusíš, ako chceš :)
Medovnicek ~ 13. máj 2015 - 9:03
Ja mám recept odložený z nejakého časopisu, ale už som veru naň aj zabudla, vďaka za pripomenutie, určite ho vyskúšam