smotana na šľahanie

smotana na šľahanie

smotana na šľahanie

Pri pečení, plnení a zdobení koláčov použite smotanu s vysokým obsahom tuku. V týchto prípadoch netreba používať žiadne stužovače, ani želatínu. Nezabudnite podľa technologických zásad šľahať smotanu vždy dobre vychladenú, v čistej, suchej, najlepšie nerezovej miske, ktorú je tiež dobré mať studenú. Šľaháme najskôr na pomalých otáčkach a postupne pridávame. Takto vyšľahanú smotanu nanesieme na korpus, alebo zdobíme pomocou cukrárskeho vrecúška povrch torty, či menšie koláčiky. Naplnené, alebo ozdobené zákusky, rezy, či hotové torty znovu udržujeme v chlade. Vychladená smotana sa krásne krája a jej chuť je príjemná a jemná.

Rezy kardinál sú zákusok ľahučký, naplnený čerstvou šľahačkou a vnútri potretý slivkovým lekvárom. Kardinál síce vyzerá zložito, ale je…

Toto je recept na základné maslové sušienky. Ku kávičke ideál. Rozplývajú sa na jazyku. Stačí ozaj premiešať len pár surovín, nechať…

Parížsky šalát s čerstvým pečivom je stará dobrá retro pochúťka.

Recept je na necelé dve kila šalátu, ale nebojte sa, nie je toho…

Vaječné venčeky z odpaľovaného cesta máme doma všetci radi. Krém na venčeky môže byť pudingovo-šľahačkový, pudingovo-maslový, alebo…

Toto je recept na veľmi rýchly a jednoduchý slivkový koláčik. Do hodiny napečené! Keď je slivková sezóna, tak okrem…

Pýchou juhočeskej kuchyne je táto voňavá skvelá polievka, pripravená zo zemiakov, smotany, húb, vajec a kôpru. Kulajda je sýta polievka…

Béleše boli špecialitou našej babky. Piekla ich každý víkend. Raz boli makové, inokedy tvarohové, slivkové, orechové, marhuľové... ale…

Najlepšie osvieženie do horúcich dní - zmrzlina. Z čertvého ovocia, so smotanou, vanilkou a medom. K receptu netreba veľa slov, stačí…

Zeleninové nákypy sú vynikajúcou a zdravou pochúťkou. Na tento cuketový nákyp môžete použiť zelenú, alebo žltú cuketu. Nákyp je…

Celý rok som čakala na čerstvé ríbezle, aby som mohla upiecť tento fantastický koláč z čerstvých ríbezlí :)

Fenomén českej kuchyne vždy bola, je a bude sviečková na smotane. Príprava tejto delikatesy však vyžaduje trpezlivosť a lásku k vareniu…

Milujem chuť pečených zemiakov v smotanovej omáčke! A tá vôňa, ach!
Je to výborná príloha, ale mne stačia aj samotné. Nabrať si…

Fazuľová polievka, akokoľvek sa môže zdať obyčajná, má podľa mňa veľké čaro. Niečo na nej jednoducho je. Poriadne zasýti, vyvoláva…

Túto jednoduchú bábovku zvládne každý. Nepotrebujeme váhu ani mixér. Len vymiešať zopár surovín, šup do formy a do rúry a už je voňavá…

Tento slaný koláč s čerstvou mladou zelenou špargľou je veľmi chutný, šťavnatý a vhodný nielen ako chuťovka, či predjedlo, ale aj ako…

Toto jedlo vám urobí dobre! Stará dobrá rodinná klasika. Kura na paprike je jedným z obľúbených klasických jedál. Keď sme boli deti,…

Nepečený sviatočný dezert, ktorý sa podáva s čerstvo ušľahanou šľahačkou.

Pod pojmom závitky si väčšina predstaví mäso plnené šunkou, syrom a nejakou zeleninou. Tieto závitky sú iné. Je to taká stará…

Tento koláč je vždy chutný a bleskovo zjedený. Veľmi závisí od kvality spracovaného odpaľovaného cesta, teploty rúry na pečenie a akosti…

Čo sladké pripraviť na rýchlo, keď sa vám ohlási nečakane návšteva? Napríklad tento rýchly ovocný zákusok :)

Piekla som na vyššom…