smotana na šľahanie

smotana na šľahanie

smotana na šľahanie

Pri pečení, plnení a zdobení koláčov použite smotanu s vysokým obsahom tuku. V týchto prípadoch netreba používať žiadne stužovače, ani želatínu. Nezabudnite podľa technologických zásad šľahať smotanu vždy dobre vychladenú, v čistej, suchej, najlepšie nerezovej miske, ktorú je tiež dobré mať studenú. Šľaháme najskôr na pomalých otáčkach a postupne pridávame. Takto vyšľahanú smotanu nanesieme na korpus, alebo zdobíme pomocou cukrárskeho vrecúška povrch torty, či menšie koláčiky. Naplnené, alebo ozdobené zákusky, rezy, či hotové torty znovu udržujeme v chlade. Vychladená smotana sa krásne krája a jej chuť je príjemná a jemná.

Fenomén českej kuchyne vždy bola, je a bude sviečková na smotane. Príprava tejto delikatesy však vyžaduje trpezlivosť a lásku k vareniu…

Béleše boli špecialitou našej babky. Piekla ich každý víkend. Raz boli makové, inokedy…

Pýchou juhočeskej kuchyne je táto voňavá skvelá polievka, pripravená zo zemiakov, smotany, húb, vajec a kôpru. Kulajda je sýta polievka…

Jablkových nie je nikdy dosť. Skúste aj túto jablkovú dobrotu. Dezert z jabĺčok, smotany a lučiny na cukrárskych piškótoch. Šťavnatý a…

Rezy kardinál sú zákusok ľahučký, naplnený čerstvou šľahačkou a vnútri potretý slivkovým lekvárom. Kardinál síce vyzerá zložito, ale je…

Čo sladké pripraviť na rýchlo, keď sa vám ohlási nečakane návšteva? Napríklad tento rýchly ovocný zákusok :)

Piekla som na vyššom…

Jednoduchý a dlho šťavnatý koláčik. Každý ho volá ináč, tento recept je od našej tety Darinky. Tá tieto pudingáče milovala. V kuchyni…

Zeleninové nákypy sú vynikajúcou a zdravou pochúťkou. Na tento cuketový nákyp môžete použiť zelenú, alebo žltú…

Toto jedlo vám urobí dobre! Stará dobrá rodinná klasika. Kura na paprike je jedným z obľúbených klasických jedál. Keď sme boli deti,…

Špenátu človek musí prísť na chuť. Najlepšie je samozrejme pripraviť špenát čerstvý, ale mrazený je praktický. Vždy po ruke a rýchlo a…

Kôprová omáčka je kontroverznou pochúťkou. Niekto ju miluje a niekto zase nenávidí. Ja určite patrím do prvej skupiny :)

Dôležité…

Parížsky šalát s čerstvým pečivom je stará dobrá retro pochúťka.

Recept je na necelé dve kila šalátu, ale nebojte sa, nie je toho…

Vaječné venčeky z odpaľovaného cesta máme doma všetci radi. Hodia sa na sviatočné príležitosti a patria aj medzi…

Nepečený sviatočný dezert, ktorý sa podáva s čerstvo ušľahanou šľahačkou. Základ tvorí gaštanové pyré. K tomu orechy, rum, piškóty a…

Kaldoun je staročeská krémová polievka z kostí a vnútorností. Recept je síce časovo náročnejší, ale…

Pražský koláč je vynikajúci záležitosť. Cesto je trochu netradičné, ale dobre sa s ním pracuje. Plnka je jemná pudingová a na vrchu…

Fazuľová polievka, akokoľvek sa môže zdať obyčajná, má podľa mňa veľké čaro. Niečo na nej jednoducho je. Poriadne zasýti, vyvoláva…

Najlepšie osvieženie do horúcich dní - zmrzlina. Z čertvého ovocia, so smotanou, vanilkou a medom.…

Týchto malých slaných koláčikov som urobila tisíce. Nekecám, fakt! Najprv som ich ponúkala ako pohostenie pre kamarátov, návštevy, na…

Čerstvé ríbezle sú skvelé ovocie a v tomto koláči krásne vyniknú.…