Kura na paprike je jedným z obľúbených a vďačných klasických jedál. Keď sme boli deti, muselo byť toto kuriatko každý týždeň. Nevedeli sme sa ho dojesť a vždy som rada, keď aj teraz nám ho maminka pripraví :)
Niekedy s kolienkami, inokedy s haluškami, alebo s knedlíkom.

Kura na paprike

Suroviny

Kura umyjeme a vykostíme (kosti použijeme na kurací vývar). Nie je to však nutné. Kura je môžeme udusiť aj s kosťami, šťava je potom silnejšia.

Mäso nakrájame na väčšie kusy. Na oleji orestujeme nasekanú cibuľu, pridáme papriku a osolené mäso.

Všetko spolu krátko opečieme a podlejeme vodou.

Dusíme pod pokrievkou kým nie je mäso mäkké. Potom mäso vyberieme, v troche mlieka rozmiešame hladkú múku, zátrepku vlejeme cez sitko do šťavy, čím ju zahustíme. Prevaríme aspoň 15 minút a nakoniec zjemníme smotanou. Mäso vložíme naspäť do hrnca a krátko povaríme - asi 5 minút.

Hodnotenie

Zdieľaj



Pridaj sa




Komentáre

Zobraziť profil svetlany40
~ 12.09.2014 - 13:54

Dnes som z obchodu priniesla kura . Tak som si sadla k bonvivani a našla receptík:)
no akáže som len šikovná . Uvarila som k nemu halušky . Chuť naozaj stojí za to .

Zobraziť profil kimlo
~ 03.05.2015 - 18:12

Dnes mal tento recept premiéru, ale s haluškami. Použil som vykostené horné kuracie stehná, pôvodne boli určené na rezne, ale už dlho som chcel tento recept vyskúšať a veru ma nesklamal! Fantastické!