Sladká klasika, milované jedlo nejedného dieťaťa, ale aj veľkých :)

Dukátové buchtičky

Suroviny

 

Cesto:

500

g múka polohrubá

25

g droždie čerstvé

70

g cukor

300

ml mlieko

2

ks vajce

100

ml olej

80

g maslo
štipka soľ
kôra citrónová

Krém:

700

ml mlieko

100

g cukor

3

ks vaječný žĺtok

1

ks puding vanilkový

1

ks cukor vanilkový

50

ml rum

Do väčšej misky dáme múku, rozmrvené droždie s cukrom, zalejeme vlažným mliekom, zakryjeme a necháme vykysnúť kvások. Potom pridáme vajcia, rozpustené maslo, soľ a nastrúhanú citrónovú kôru. Zamiesime cesto, misku zakryjeme a necháme na teplom mieste vykysnúť.

Cesto nakrájame na menšie diely, rukami vygúľame valčeky, ktoré nakrájame na malé kúsky. Tieto vkladáme do pekáča, vyliateho olejom. Jednotlivé kúsky sa tiež snažíme pomastiť, aby medzi sebou nelepili.

Vložíme do stredne vyhriatej rúry a upečieme do zlatista.

Po upečení buchtičky vyklopíme a mali by sa samé od seba pooddeľovať.

Krém pripravíme tak, že do hrnčeka dáme variť 2/3 mlieka s cukrom. V druhej tretine vymiešame vanilkový cukor s pudingom a žĺtkami a vlejeme do horúceho mlieka v hrnčeku. Krátko povaríme, ochutíme rumom a nalejeme na tanieriky s buchtičkami.

Hodnotenie

Zdieľaj



Pridaj sa




Komentáre

Zobraziť profil svetlany40
~ 20.02.2015 - 02:33

Dneska bola mlsna nalada a tak kuk na Bonvivani pozriet nieco dobre.....tu to je , podarili sa 😘

Zobraziť profil StankaM
~ 28.03.2015 - 15:55

vynikajúce a keďže sme veľká rodina,tak som spravila z dvojitej dávky a zvýšilo sa iba málinko