Ragú zo srnčieho mäsa s použitím čerstvej zeleniny a kuriatok. To sú orgie jedného pytliaka, ktorému jeho milenka pripravila túto pochúťku z toho, čo doma a v lese našla. Tak som to počula a tak to posielam ďalej. Výsledok ale fakt stojí za to!

Pytliacke orgie

Suroviny

Srnčie mäso (sviečkovicu alebo karé) nakrájame a necháme chvíľku odležať naložené v oleji. Pripravíme si ostatné suroviny.

Na rozpálenej panvici prudko orestujeme mäso, pridáme na lupienky nakrájanú cibuľu, na šikmé kolieska nakrájanú mrkvu a na hranolky nakrájaný zeler. Restujeme ďalej všetko spolu. Pridáme drvené borievky a drvené nové korenie. Premiešame a pridáme restovať lesné kuriatka.

Sparíme a ošúpeme paradajky a nakrájané ich pridáme k mäsu. Premiešame, prilejeme asi deci vody, zakryjeme pokrievkou a pomaly dusíme za občasného podlievania troškou vody. Dusíme, kým mäso a zelenina nezmäkne. Na koniec pridáme očistené guľky hrášku a nasekaný pór. Ďalej nedusíme, len premiešame, chvíľku povaríme a necháme odpariť prebytočnú tekutinu.

Podávame s cestovinou, zemiakmi či ryžou, kto má ako rád. Dobrú chuť.

Hodnotenie

Zdieľaj



Pridaj sa




Komentáre

Zobraziť profil klaura
~ 20.05.2013 - 21:16

parádny teceptík ...

Zobraziť profil serpico
~ 21.08.2014 - 07:27

...SUPER !!!

Zobraziť profil Beátka
~ 08.09.2015 - 11:37

Srnčieho mäska máme v mrazničke dosť a dochádzajú nám recepty. Tento receptík vyzerá skvelo! Už viem, čo bude najbližšie na obed :)