Špargľová polievka

Podarilo sa mi kúpiť na trhu čerstvú, ešte v to ráno natrhanú špargľu. No a s tým, čo kupuje človek v supermarketoch, sa nedá porovnať. Netreba ju nejako šúpať ani príliš dochucovať. Bola som zvyknutá pridávať do tejto polievky šľahačku, trochu citrónovej šťavy, alebo bieleho vína. V tomto prípade to naozaj nebolo treba. Chutí výborne bez akýchkoľvek extra úprav.
400 |
g | špargľa |
2 |
ks | cibuľa |
2 |
PL | olej olivový |
2 |
PL | múka špaldová hladká |
200 |
ml | voda |
1000 |
ml | mlieko |
1 |
KL | soľ |
štipka | tymián sušený | |
korenie čierne mleté |
Komentáre
emma
11.05.2015 - 07:34