Raz za čas dostane chuť na pizzu asi každý. A je to vďačné rodinné jedlo, kedy môžu pomáhať malí aj veľkí. Recept na túto pizzu je nazvaný podľa mojej maminky, od ktorej ho mám :)

Pizza a la Táňa

Suroviny

 

Uvedené suroviny dáme do misky a vodu prilievame postupne, podľa potreby. Spracujeme pevnejšie cesto, ktoré sa nelepí na misku ani ruky, je hladké a vláčne, elastické.

Takto spracované, ešte nenakysnuté cesto na pizzu zabalíme fóliou a dáme do chladničky do druhého dňa.

Cesto prebehlo pomalou fermentáciou a pred pečením ho ešte raz premiesime a necháme ešte chvíľku vonku pri kuchynskej teplote.

Pripravíme si suroviny na omáčku.

Na panvičke na olivovom oleji orestujeme na jemno nasekané rajčiny s cibuľkou, pridáme trocha rajčinového pretlaku a omáčku necháme zredukovať na hustejšiu konzistenciu. Nakoniec pridáme rozotretý cesnak a nasekané čerstvé bylinky. Dala som tri druhy bazalky, oregano a tymián.

Cesto rozdelíme na dve polovice (je to na dva plechy). Každý kus cesta trocha pomúčime a rukami najskôr povyťahujeme okraje a potom chrbátom rúk od stredu ku krajom. Takto vytiahnuté cesto položíme na suché plechy. A už treba rozpáliť trúbu na maximum.

Na cesto rozdelíme a rozotrieme omáčku, posypeme kvalitným syrom. Napríklad môžete použiť mozarellu, pecorino, alebo fontal. A ďalšie variácie sú už podľa chuti každého z nás. Dôležité však je nenapchať toho na pizzu veľa, nepodmočiť ju.

Pizzu šupneme do rozpálenej rúry na 275 stupňov a pečieme asi 8 minút, kým zozlátnu okraje. Tie ešte horúce potrieme cesnakovým olivovým olejom.

Hodnotenie

Kategórie

Zdieľaj



Pridaj sa




Komentáre

Zobraziť profil MisaRau
~ 15.11.2013 - 19:38
dělám stejnou - používám i olivový olej jako ty a je prostě skvělá.. nedávno kousek zbyl, tak jsem dojídala ohřívanou a k mému velkému překvapení byla dobrá i tak.. jsem najezená, ale při pohledu na tu tvou pizzu.. chutě mě honí :)
Zobraziť profil ivecta
~ 15.11.2013 - 20:17
mňam :D
Zobraziť profil aja
~ 02.02.2014 - 16:18
vynikající těsto.....jak jinak,.... všechny recepty jsou moooc jedlé děkujííííííííí
Zobraziť profil StankaM
~ 28.09.2015 - 20:01
podarili sa mi aj tenšie, aj hrubšie a každý mal na výber :)
Zobraziť profil StankaM
~ 28.09.2015 - 20:21
a ten olivový olej tomu dodal šmrnc