Pizza a la Táňa

emko ~ 15. november 2013 - 8:31

Raz za čas dostane chuť na pizzu asi každý. A je to vďačné rodinné jedlo, kedy môžu pomáhať malí aj veľkí. Recept na túto pizzu je nazvaný podľa mojej maminky, od ktorej ho mám :)

Suroviny
Sezóna

Uvedené suroviny dáme do misky a vodu prilievame postupne, podľa potreby. Spracujeme pevnejšie cesto, ktoré sa nelepí na misku ani ruky, je hladké a vláčne, elastické.

Takto spracované, ešte nenakysnuté cesto na pizzu zabalíme fóliou a dáme do chladničky do druhého dňa.

Cesto prebehlo pomalou fermentáciou a pred pečením ho ešte raz premiesime a necháme ešte chvíľku vonku pri kuchynskej teplote.

Pripravíme si suroviny na omáčku.

Na panvičke na olivovom oleji orestujeme na jemno nasekané rajčiny s cibuľkou, pridáme trocha rajčinového pretlaku a omáčku necháme zredukovať na hustejšiu konzistenciu. Nakoniec pridáme rozotretý cesnak a nasekané čerstvé bylinky. Dala som tri druhy bazalky, oregano a tymián.

Cesto rozdelíme na dve polovice (je to na dva plechy). Každý kus cesta trocha pomúčime a rukami najskôr povyťahujeme okraje a potom chrbátom rúk od stredu ku krajom. Takto vytiahnuté cesto položíme na suché plechy. A už treba rozpáliť trúbu na maximum.

Na cesto rozdelíme a rozotrieme omáčku, posypeme kvalitným syrom. Napríklad môžete použiť mozarellu, pecorino, alebo fontal. A ďalšie variácie sú už podľa chuti každého z nás. Dôležité však je nenapchať toho na pizzu veľa, nepodmočiť ju.

Pizzu šupneme do rozpálenej rúry na 275 stupňov a pečieme asi 8 minút, kým zozlátnu okraje. Tie ešte horúce potrieme cesnakovým olivovým olejom.

Komentáre

MisaRau ~ 15. november 2013 - 8:38

dělám stejnou - používám i olivový olej jako ty a je prostě skvělá.. nedávno kousek zbyl, tak jsem dojídala ohřívanou a k mému velkému překvapení byla dobrá i tak.. jsem najezená, ale při pohledu na tu tvou pizzu.. chutě mě honí :)

0

aja ~ 2. február 2014 - 5:18

vynikající těsto.....jak jinak,.... všechny recepty jsou moooc jedlé děkujííííííííí

0

StankaM ~ 28. september 2015 - 10:01

podarili sa mi aj tenšie, aj hrubšie a každý mal na výber :)

0
Nezabudni sa s receptom podeliť aj s ostatnými, podporíš tým moju prácu. Ďakujem!
Tento recept nájdete v nasledujúcich kategóriach:

Zdielaj