Mäsové rolády a rôzne závitky sú veľmi praktické, lebo môžeme využiť veci, ktoré máme v chladničke. Určite sa to stáva aj vám, že máte doma kúsky potravín, z ktorých sa už len ťažko urobia normálne porcie jedál.
Presne tak tomu bolo aj dnes. Okrem troch kusov kuracích pŕs som mala v chladničke malý kúsok parmezánu a v poháriku štyri sušené paradajky.

Tým, že som pripravila roládu, urobila som pekných päť porcií. K nej už len pripraviť vo fajnovom výpeku pór a opekané zemiaky.

Vyskúšajte :-)

Kuracia roláda na póre

Kuracie prsia nožom nakrojíme tak, aby sme mali väčší plát. Neklepeme, a takto pripravené mäso položíme na gastrofóliu. Posypeme bylinkou morskou soľou, nakrájanými sušenými paradajkami, lupienkami parmezánu a čerstvou bazalkou. Ak máte radi olivy, pridajte aj tie, podľa chuti :-)

Roládu vo fólii zvinieme a zatočíme ako salonku, napevno, aby sa nerozmotala. Vložíme ju do hlbšieho pekáča, do ktorého nalejeme centimeter vody a vložíme do rúry piecť na 120 stupňov asi hodinu. Dlhšie netreba, roláda bude mäkučká a šťavnatá.

Po upečení vodu z pekáča vylejeme, roládu v ňom rozbalíme a vytečený výpek následne použijeme. Na lyžici olivového oleja osmažíme nakrájaný pór.

Na pór nalejeme výpek a povaríme spolu s lyžičkou paradajkového pretlaku. Štavu necháme zredukovať - odpariť prebytočnú tekutinu.

Roládu nakrájame na centimetrové kolieska, uložíme na pór a podávame s opekanými zemiakmi. Dobrú chuť!

Hodnotenie

Zdieľaj



Pridaj sa




Komentáre

Zobraziť profil vanilka111
~ 10.11.2013 - 18:45
mmhm, ale to vyzerá famózne.. :-))