Lahodné a zdravé jedlo, vhodné hlavne pre detičky. V tomto recepte nepoužívame celé kura, ale len kuracie stehenné vykostené plátky bez kože, aby jedlo nebolo príliš tučné. Zeleninu ideálne čerstvú a ako prílohu vyšľaháme zemiakovú kašu.

Kura na záhradnický spôsob

Suroviny

 

1500

g kuracie stehná

15

g soľ

80

g maslo

80

g cibuľa

250

g mrkva

200

g karfiol

150

g hrášok čerstvý

Vykostené kuracie stehenné plátky zľahka osolíme, cibuľu nakrájame na plátky. Na pekáč dáme najprv cibuľu a na ňu pokladáme plátky mäsa. Podlejeme trochu vodou a zakryté dám pomaly piecť do rúry.

Cibuľový výpek z kuraťa vlejeme do hrnca, podľa potreby prilejeme vodu a pridáme nakrájanú čerstvú mrkvu a ružičky karfiolu. Dáme variť a keď je mrkva skoro mäkká, pridáme hrášok a ešte krátko povaríme. Zjemníme čerstvým maslom.

Porcie pečeného kuracieho mäsa prelejeme zeleninou a podávame so zemiakovou kašou.

Hodnotenie

Zdieľaj



Pridaj sa




Komentáre

Zobraziť profil coolpix
~ 11.03.2014 - 16:32

Tak toto budem robit urcite castejsie. Skvely receptik. Snad ho oceni aj nasa mala zabka, ked sa zobudi.