- Prihláste sa alebo sa zaregistrujte, aby ste mohli pridávať komentáre.
Poctivá a silná cesnačka príde raz za čas vhod každému. Cesnačka - spravovačka preto, lebo napraví rozhasený žalúdok po opici :) Vtedy sa konzumuje najmä na raňajky.
Základom tejto horúcej polievky je nielen cesnak, ale hlavne poriadne silný vývar, opečené krutóny z tmavého pečiva a žĺtok. Niekto pridáva aj opečenú slaninku, alebo údeninu a syr. Mne veľmi chutila v jednej hospúdke cesnačka, do ktorej pridali olomoucký tvarúžek. Ten v horúcej polievke úplne stratil svoju arómu a cesnačku krásne zjemnil. Najdôležitejší je ale vývar a ten používam vždy hovädzí z kostí.
Suroviny
Kategórie
Sezóna
Na suchej panvici opečieme kocky tmavého pečiva. Tieto chrumkavé krutóny dáme bokom dáme na tanier. Pridáme na jemno nasekanú petržlenovú vňať a jedno žĺtko.
Nezabudni sa s receptom podeliť aj s ostatnými, podporíš tým moju prácu. Ďakujem!
Tento recept nájdete v nasledujúcich kategóriach:
Komentáre
panstefan ~ 16. august 2024 - 11:37
....ostalo mi trochu vývaru z hovädzich kostí so špikom, "drobné" promile alkoholu v krvi, pachuť v ústach a divne v žalúdku z večerného balkónoveho "posedenia" a mozog to vyhodnotil, že to je stav na dobrú, jednoduchú "Cesnačku"...a hoci telo rano odmietalo vyliezť z pelešku donútil som ho a za tridsať minút už som vychutnával lahodnú polievku a v duchu "vrčal blahom"
...ja robím verziu "bez žĺtka"...vajco používam pri príprave Talianskej pochuťkovej polievky "Zuppa Pavese"
https://varecha.pravda.sk/recepty/zuppa-pavesse/37154-recept.html
...pozdravujem a prajem pokojný víkend
Poznamka:...na obed budú halušky s bryndzou (na prianie manželky 🙂)
panstefan ~ 16. august 2024 - 17:00
In reply to ....ostalo mi trochu vývaru… by panstefan
...boli 🙂😄