Poctivá a silná cesnačka príde raz za čas vhod každému. Cesnačka - spravovačka preto, lebo napraví rozhasený žalúdok po opici :) Vtedy sa konzumuje najmä na raňajky.

Základom tejto horúcej polievky je nielen cesnak, ale hlavne poriadne silný vývar, opečené krutóny z tmavého pečiva a žĺtok. Niekto pridáva aj opečenú slaninku, alebo údeninu a syr. Mne veľmi chutila v jednej hospúdke cesnačka, do ktorej pridali olomoucký tvarúžek. Ten v horúcej polievke úplne stratil svoju arómu a cesnačku krásne zjemnil. Najdôležitejší je ale vývar a ten používam vždy hovädzí z kostí.

Cesnačka - spravovačka

Suroviny

 

Na suchej panvici opečieme kocky tmavého pečiva. Tieto chrumkavé krutóny dáme bokom dáme na tanier. Pridáme na jemno nasekanú petržlenovú vňať a jedno žĺtko.

V hrnci privedieme k varu silný vývar a pretlačíme doňho pár strúčikov cesnaku. Musí vrieť a vtedy ho nalejeme do taniera. Cesnačku ihneď podávame!

Hodnotenie

Zdieľaj



Pridaj sa