Karlovarské knedlíky sa podávajú hlavne ako príloha k omáčkam. Sú…
Fašírky, u nás na Záhorí podávané klasicky so šmyklavým šalátom sú jednoduché a…
Veľkonočná baba, pečka, nádivka.. má viacero názvov táto dobrota. U nás to bola jednoducho kukla. Tradičný veľkonočný rodinný recept…
Poctivá a silná cesnačka príde raz za čas vhod každému. Cesnačka - spravovačka preto, lebo napraví rozhasený žalúdok po opici :) Vtedy…
Väčšinou robím krémovú cesnačku jednoducho. Hlavne veľa masla, cesnaku a mlieko. Je to rýchlovka. Dnes som ale vyskúšala luxusnejšiu…
Výborná šťavnatá kuracia roláda. Plnená chutnou plnkou so syrom, šunkou, sušenými rajčinami a bylinkami. Možno vyzerá zložito, ale nie…
Boli sme nakupovať na farmárskych trhoch, keď môj dvojročný syn zostal zhypnotizovane stáť pred prepeličími vajíčkami. Strašne ich chcel…
České knedlíky alebo slovenské knedle. Dajú sa ľahko kúpiť v obchode, ale taká domáca knedľa ku…
Bezmäsité fašírky z čerstvého rezaného kelu, ktoré máme najradšej so zemiakovou kašou. Ak by náhodou niekomu chýbala v nich vôňa mäsa,…
Sekaná sviečková je klasickým hotovkovým jedlom, ktoré sa objavilo v kuchárkach ešte niekedy v päťdesiatych rokoch minulého storočia. V…
Pečené plnené kura - vôňa poctivej domácej kuchyne.
Ak je na vás celé kura príliš veľké, skúste upiecť…
....alebo slovenské ravioli :-)
Vždy som robievala lekvárové perky zo zemiakového cesta, ale v starej kuchárskej knižke som našla…
Naše babičky a prababičky vedeli čo je dobré. Chrenovicu si mohla dovoliť variť aj chudoba, lebo sliepky behali nielen po dvoroch, ale…