Fašírky

Fašírky, u nás na Záhorí podávané klasicky so šmyklavým šalátom sú jednoduché a lacné jedlo, ktoré zasýti celú rodinu. Receptov na fašírky je mnoho a samozrejme môžete improvizovať. Tento recept je základný a sama ho obmieňam. Niekedy pridám syr, vysmaženú slaninku, chili papričky, alebo rôzne bylinky. Dobré je niekedy pridať aj zeleninu, ktorá vám ostane, keď robíte domáci vývar. Je to starý trik babičiek, aby sa všetko zúžitkovalo.
Super na fašírkach je, že je možné ich vziať tak do len ruky, kľudne aj bez chleba :)
800 |
g | bravčové mäso mleté |
2 |
ks | pečivo |
2 |
ks | vajce |
1 |
ks | cibuľa |
3 |
strúčiky | cesnak |
1 |
PL | horčica plnotučná |
korenie čierne mleté | ||
rasca mletá | ||
majoránka sušená | ||
soľ | ||
Ostatné: |
||
olej | ||
strúhanka |
Do misky dáme mleté mäso, na jemno nasekanú cibuľu, rozotretý cesnak a vajíčka. Pridáme dva staré rožky namočené a vyžmýkané. Ochutíme soľou, mletým čiernym korením a majoránkou. Zamiešame a podľa potreby zahustíme fašírky malým množstvom strúhanky. Veľkou lyžicou odkrajujeme guľky, ktoré obalíme v strúhanke.
V dlani fašírky vyformujeme a pripravíme na vyprážanie. Na panvici ohrejeme olej, alebo bravčovú masť a pomaly na strednom pameni z oboch strán fašírky vysmažíme. Necháme ich odkvapkať od prebytočného tuku. A pri podávaní, určite k nim skúste šmyklavý šalát. Stojí to za to :)
Komentáre
svetlany40
16.03.2015 - 16:30