Fašírky, u nás na Záhorí podávané klasicky so šmyklavým šalátom sú jednoduché a lacné jedlo, ktoré zasýti celú rodinu. Receptov na fašírky je mnoho a samozrejme môžete improvizovať. Tento recept je základný a sama ho obmieňam. Niekedy pridám syr, vysmaženú slaninku, chili papričky, alebo rôzne bylinky. Dobré je niekedy pridať aj zeleninu, ktorá vám ostane, keď robíte domáci vývar. Je to starý trik babičiek, aby sa všetko zúžitkovalo.
Super na fašírkach je, že je možné ich vziať tak do len ruky, kľudne aj bez chleba :)

Fašírky

Do misky dáme mleté mäso, na jemno nasekanú cibuľu, rozotretý cesnak a vajíčka. Pridáme dva staré rožky namočené a vyžmýkané. Ochutíme soľou, mletým čiernym korením a majoránkou. Zamiešame a podľa potreby zahustíme fašírky malým množstvom strúhanky. Veľkou lyžicou odkrajujeme guľky, ktoré obalíme v strúhanke.

V dlani fašírky vyformujeme a pripravíme na vyprážanie. Na panvici ohrejeme olej, alebo bravčovú masť a pomaly na strednom pameni z oboch strán fašírky vysmažíme. Necháme ich odkvapkať od prebytočného tuku. A pri podávaní, určite k nim skúste šmyklavý šalát. Stojí to za to :)

Hodnotenie

Zdieľaj



Pridaj sa




Komentáre

Zobraziť profil svetlany40
~ 16.03.2015 - 16:30

Fasirky su vyborne aj za studena ..... No , dala som si k obedu jednu cerstvo vysmazenu s mladymi zemiackami z popularnej Wilson Farm http://www.wilsonfarm.com , kam rada chodim nakupovat ovocie a zeleninu 🍅🌽🍆🍠🍍🍐🍓🍑🍈🍌🍉🍊😃