- Prihláste sa alebo sa zaregistrujte, aby ste mohli pridávať komentáre.
Fašírky, u nás na Záhorí podávané klasicky so šmyklavým šalátom sú jednoduché a lacné jedlo, ktoré zasýti celú rodinu. Receptov na fašírky je mnoho a samozrejme môžete improvizovať. Tento recept je základný a sama ho obmieňam. Niekedy pridám syr, vysmaženú slaninku, chili papričky, alebo rôzne bylinky. Dobré je niekedy pridať aj na jemno nastrúhanú zeleninu, ktorá vám ostane z domáceho vývaru. Je to starý trik babičiek, aby sa všetko zúžitkovalo.
Super na fašírkach je, že je možné ich vziať tak do len ruky za studena. K tomu dobrý domáci chlieb a kyslú uhorku a je! :)
Do misky dáme mleté mäso, na jemno nasekanú cibuľu, rozotretý cesnak a vajíčka. Pridáme dva staré rožky namočené a vyžmýkané. Ochutíme soľou, mletým čiernym korením a majoránkou. Zamiešame a podľa potreby zahustíme fašírky malým množstvom strúhanky. Veľkou lyžicou odkrajujeme guľky, ktoré obalíme v strúhanke.
V dlani fašírky vyformujeme a pripravíme na vyprážanie. Na panvici ohrejeme olej, alebo bravčovú masť a pomaly na strednom pameni z oboch strán fašírky vysmažíme. Necháme ich odkvapkať od prebytočného tuku. A pri podávaní, určite k nim skúste šmyklavý šalát. Stojí to za to :)
Komentáre
Al Ena ~ 8. jún 2023 - 9:34
medzi surovinami je spomenuta horcica - v recepte ju vsak nespominate. Maly omyl?
svetlany40 ~ 16. marec 2015 - 5:30
Fasirky su vyborne aj za studena ..... No , dala som si k obedu jednu cerstvo vysmazenu s mladymi zemiackami z popularnej Wilson Farm http://www.wilsonfarm.com , kam rada chodim nakupovat ovocie a zeleninu 🍅🌽🍆🍠🍍🍐🍓🍑🍈🍌🍉🍊😃