strúhanka

Brokolicový nákyp so syrom môže byť ľahký bezmäsitý obed, alebo večera. Brokolicový nákyp sa dá jesť samotný, alebo so zemiakovou kašou…

Podrobný recept pre začiatočníkov. Postup krok za krokom na prípravu výborných plnených rezňov.

Netreba sa báť, v recepte je pár…

Fašírky, u nás na Záhorí podávané klasicky so šmyklavým šalátom sú jednoduché a…

Tvarohové šuľance poliate rozpusteným maslom, s cukrom a strúhankou sú neodolateľné! Cesto na šúľance je veľmi…

Hlavným chodom na Štedrý večer býva kapor.

U nás na Záhorí sa ku kaprovi robieval obyčajný…

Na tomto koláčiku je úžasné nielen cesto preplnené voňavými orechami, ale aj extra chrumkavá oplátka v podklade. Karamelový maslový krém…

Holandský rezeň je rezeň z mletého mäsa so syrom. Na prípravu sa používa bravčové pliecko a bôčik, ale môžete urobiť len z bôčika, alebo…

Cordon bleu znamená vo francúzštine "modrá stuha". V šestnástom storočí ňou boli vyznamenávané významné osobnosti za…

Táto orechová žemľovka vôbec nie je len taká obyčajná žemľovka. Je to "pani" žemľovka! :)
Pripomína šťavnatý orechový koláč s…

Štrúdle a záviny u nás doma fičia celý rok. Na jeseň hlavne jablkové z ťahaného cesta. A nebojte! Tiež som si voľakedy myslela, že…

Veľmi jednoduchý recept, ako pripraviť chutnú, pečenú špargľu.

Veľmi chutná, jednoduchá a zdravšia alternatíva vysmážaného syra. Môžete ho urobiť aj v zmenšenej verzii, keď použijete muffinkovú formu…

Je veľké množstvo receptov na plnené šampiňóny. Toto je syrová verzia a verím, že bude chutiť :)

Bezmäsité fašírky z čerstvého rezaného kelu, ktoré máme najradšej so zemiakovou kašou. Ak by náhodou niekomu chýbala v nich vôňa mäsa,…

Túto našu obľúbenú sekanú robievam z chudého bravčového bôčika. Pečiem ju na väčšom množstve cibule, potretú horčicou.
Je to…

Recept, ktorý stojí za vyskúšanie. Recept, ktorý si zamilujete :)

Je to zdravšia, odľahčná varianta…

Veľmi som si obľúbila v kuchyni používať červenú šošovicu, ktorá je plná rastlinných bielkovín a vlákniny. Nielen že je zdravá, ale…

Bedle v klasickom trojobale, voňajúce po cesnaku a k tomu len čerstvý domáci chlieb s maslom.
Akokoľvek to niekomu môže znieť…

Vysmážané ryžové guľky sa často robia v Taliansku a že vraj pochádzajú zo Sicílie, kde sa robili už v 10. storočí pod menom Arancini.…

Rozmýšľala som, či sem mám vôbec tento recept dať, veď rezne obaliť vie každý. Ale "játrové rízky", ako sa im u nás doma vravelo, za to…