Holandský rezeň je rezeň z mletého mäsa so syrom. Ja na prípravu používam bravčové pliecko a bôčik, ale môžete urobiť len z bôčika, alebo hovädzie s bravčovým pol na pol. To už záleží na každom. Podstatou je, že do mletej zmesi mäsa sa pridáva strúhaný tvrdý syr ementálskeho typu.

Holandský rezeň

Suroviny

 

600

g bravčový bôčik

600

g bravčové pliecko

30

g soľ

100

ml mlieko

1

ks vajce

300

g syr tvrdý

Na obaľovanie:

500

ml mlieko

200

g múka hladká

2

ks vajce

200

g strúhanka

Na vyprážanie:

olej

Vykostený bôčik zbavíme kože, nakrájame na kocky spolu s plieckom a zomelieme. Mäso dáme do misky, prilejeme mlieko, osolíme, pridáme vajíčko a poriadne vymiešame. Do tejto jemnej zmesi pomaly po častiach pridávame na hrubo nastrúhaný syr. Dobré je túto zmes nechať v chlade odležať aspoň pár hodín, aby sa chute prepojili. V hlbšej miske vymiešame jemne osolené mlieko s vajíčkami a múkou a pripravíme si do druhej misky strúhanku. Mokrými rukami sformujeme guľky, ktoré povkladáme do redšieho cestíčka. Guľky po jednej vložíme do strúhanky, dlaňou pritlačíme a sformujeme obalené rezne, ktoré ukladáme na tácku.

A potom už rezne vypražíme v rozohriatom oleji. Dobré je použiť ak máte fritézu, alebo v hlbšej panvici v dostatočnom množstve oleja tak, aby boli rezne ponorené. Po vypražení rezne necháme odkvapkať. Budete prekvapení, ale rezne vôbec nie sú mastné, ako by sa zdalo. Holandské rezne sú jemné, šťavnaté a voňavé :-)

Hodnotenie

Kategórie

Zdieľaj



Pridaj sa




Komentáre

Zobraziť profil Babetta
~ 05.10.2013 - 19:42

Zítra u nás k obědu...

Zobraziť profil Janka7773
~ 04.11.2013 - 10:38

Robila som včera...úúžasná dobrota..so zemiakovou kašou..mňam

Zobraziť profil veronika353
~ 21.12.2013 - 08:07

Tyto řízky dělal minulý týden múj manžel.Měla jsem v počítači otevřenou stránku www.bonvivani.sk a tento recept mu hned padl do oka.No,co jiné bychom očekávali od chlapa!(Hlavně,že mu tam nepadla nějaká ženská!)Ale abych mu nekřivdila,má rád i koláče a zákusky :-)))

Zobraziť profil coolpix
~ 08.04.2014 - 19:37

Dnesny obed :). Nemala som ale emental, tak som dala cheddar. Priloha baby zemiacky a uhorkovy salatik.

Zobraziť profil Táňa
~ 08.04.2014 - 19:50

Ďakujem za fotku, s čedarom to muselo byť super!

Zobraziť profil Vrbounek
~ 15.11.2014 - 08:47

Já dělala z mletého krůtího, mléko, pepř, sůl, muškátový oříšek, citronová kůra a ementál. Byly vynikající, jemné a super štavnaté. Namina:-)

Zobraziť profil Táňa
~ 15.11.2014 - 13:15

Vyzerajú super, ďakujem za foto :-)

Zobraziť profil Parisienne
~ 06.01.2015 - 19:28

mozem miesto bravcoveho pouzit kuracie maso? myslite ze by sa dali ¨vyprazit¨ aj v teplovzdusnej friteze Airfryer?

Zobraziť profil emko
~ 07.01.2015 - 10:13

ahoj :)
podla mna kuracie maso kludne vymen a co ja mam skusenosti s vyprazanim v Airfryer, tak rezne som sice neskusala, ale skusala som napriklad kuracie nugetky.
Tie ked som robila uplne bez tuku, takze obalene kusky kuracieho prsa v trojobale, tak boli ok, ale struhanka na vrhcu pomerne sucha. Dalsiu varku som uz pokvapala pripravene olivovym olejom a tak smazila a bolo maso ovela stavnatejsie a aj struhanka navrchu sa viac podobala klasickemu smazeniu v oleji.
Podla mna to skus, kedze v recepte je kombinacia masa so syrom a ten je tucnejsi, tak mozno tiez jednotlive varky otestuj a prisposob si podla chuti, ako velmi dietne to chces mat (pridaj pripadne viac alebo menej olivoveho oleja- pokvapat pred vlozenim do fritezy)..
:)

Zobraziť profil danielka123
~ 16.02.2015 - 09:44

vyskúšala som aj tento recept,vynikajúce, dávam 1*.

Zobraziť profil Táňa
~ 16.02.2015 - 15:09

Danielka ďakujem za všetky milé kometáre :-)

Zobraziť profil silvuska
~ 01.03.2015 - 19:23

Robila som cca.mesiac dozadu. Vyborne boli :)

Zobraziť profil Elza
~ 16.06.2016 - 14:19

Pouzila som zmes bravcoveho a hovadzieho masa a rezne boli super. Dakujem za recept :)