Holandský rezeň je rezeň z mletého mäsa so syrom. Na prípravu sa používa bravčové pliecko a bôčik, ale môžete urobiť len z bôčika, alebo hovädzie s bravčovým pol na pol. Podstatou je, že do mletej zmesi mäsa sa pridáva strúhaný tvrdý syr. Eidam, gouda, čedar, alebo ementál. Syr do holandských rezňov je dobré nastrúhať na hrubo, aby sa pekne pri krájaní roztekal.

Budete prekvapení, ale rezne vôbec nie sú mastné, ako by sa zdalo. Holandské rezne sú jemné, šťavnaté, voňavé a veľmi obľúbené.

Podávame so zemiakovou kašou poliatou roztopeným maslom a s kyslou uhorkou.

Holandský rezeň

Suroviny

 

600

g bravčový bôčik

600

g bravčové pliecko

30

g soľ

100

ml mlieko

1

ks vajce

300

g syr tvrdý

Na obaľovanie:

500

ml mlieko

200

g múka hladká

2

ks vajce

200

g strúhanka

Na vyprážanie:

olej

Vykostený bôčik zbavíme kože, nakrájame na kocky spolu s plieckom a zomelieme. Mäso dáme do misky, prilejeme mlieko, osolíme, pridáme vajíčko a poriadne vymiešame. Do tejto jemnej zmesi pomaly po častiach pridávame na hrubo nastrúhaný syr. Dobré je túto zmes nechať v chlade odležať aspoň pár hodín, aby sa chute prepojili. V hlbšej miske vymiešame jemne osolené mlieko s vajíčkami a múkou a pripravíme si do druhej misky strúhanku. Mokrými rukami sformujeme guľky, ktoré povkladáme do redšieho cestíčka. Guľky po jednej vložíme do strúhanky, dlaňou pritlačíme a sformujeme obalené rezne, ktoré ukladáme na tácku.

A potom už rezne vypražíme v rozohriatom oleji. Dobré je použiť ak máte fritézu, alebo v hlbšej panvici v dostatočnom množstve oleja tak, aby boli rezne ponorené. Po vypražení necháme holandské rezne odkvapkať od prebytočného tuku.

Hodnotenie

Kategórie

Zdieľaj



Pridaj sa




Komentáre

Zobraziť profil Babetta
~ 05.10.2013 - 19:42

Zítra u nás k obědu...

Zobraziť profil Janka7773
~ 04.11.2013 - 10:38

Robila som včera...úúžasná dobrota..so zemiakovou kašou..mňam

Zobraziť profil veronika353
~ 21.12.2013 - 08:07

Tyto řízky dělal minulý týden múj manžel.Měla jsem v počítači otevřenou stránku www.bonvivani.sk a tento recept mu hned padl do oka.No,co jiné bychom očekávali od chlapa!(Hlavně,že mu tam nepadla nějaká ženská!)Ale abych mu nekřivdila,má rád i koláče a zákusky :-)))

Zobraziť profil coolpix
~ 08.04.2014 - 19:37

Dnesny obed :). Nemala som ale emental, tak som dala cheddar. Priloha baby zemiacky a uhorkovy salatik.

Zobraziť profil Vrbounek
~ 15.11.2014 - 08:47

Já dělala z mletého krůtího, mléko, pepř, sůl, muškátový oříšek, citronová kůra a ementál. Byly vynikající, jemné a super štavnaté. Namina:-)

Zobraziť profil Parisienne
~ 06.01.2015 - 19:28

mozem miesto bravcoveho pouzit kuracie maso? myslite ze by sa dali ¨vyprazit¨ aj v teplovzdusnej friteze Airfryer?

Zobraziť profil emko
~ 07.01.2015 - 10:13

ahoj :)
podla mna kuracie maso kludne vymen a co ja mam skusenosti s vyprazanim v Airfryer, tak rezne som sice neskusala, ale skusala som napriklad kuracie nugetky.
Tie ked som robila uplne bez tuku, takze obalene kusky kuracieho prsa v trojobale, tak boli ok, ale struhanka na vrhcu pomerne sucha. Dalsiu varku som uz pokvapala pripravene olivovym olejom a tak smazila a bolo maso ovela stavnatejsie a aj struhanka navrchu sa viac podobala klasickemu smazeniu v oleji.
Podla mna to skus, kedze v recepte je kombinacia masa so syrom a ten je tucnejsi, tak mozno tiez jednotlive varky otestuj a prisposob si podla chuti, ako velmi dietne to chces mat (pridaj pripadne viac alebo menej olivoveho oleja- pokvapat pred vlozenim do fritezy)..
:)

Zobraziť profil danielka123
~ 16.02.2015 - 09:44

vyskúšala som aj tento recept,vynikajúce, dávam 1*.

Zobraziť profil silvuska
~ 01.03.2015 - 19:23

Robila som cca.mesiac dozadu. Vyborne boli :)

Zobraziť profil Elza
~ 16.06.2016 - 14:19

Pouzila som zmes bravcoveho a hovadzieho masa a rezne boli super. Dakujem za recept :)