Ak máte v mrazničke aj vy maliny, upečte tieto malinové rezy. Samozrejme že v lete môžete použiť maliny čerstvé.

Kakaový korpus je potretý plnkou zo zlatého klasu a na vrchu sú maliny v malinovom sirupe so želatínou. Želatínu som použila klasickú cukrársku, kde na liter tekutiny treba dať 40 g. Ak máte iný druh, postupujte podľa návodu uvedenom na obale. Rozpis je na klasický plech 35x40 cm.

Malinové rezy

Suroviny

 

Korpus:

6

ks vajce

6

PL cukor krupica

6

PL múka polohrubá

2

PL olej

1

ks kypriaci prášok

3

PL prášok kakaový

Krém:

600

ml mlieko

100

g cukor mletý (práškový)

150

g maslo

2

ks zlatý klas

Ostatné:

40

g želatina

100

ml sirup

800

g maliny čerstvé

Najskôr vyšľaháme do tuha bielky. Postupne všľahávame cukor a olej, potom žĺtky a nakoniec múku rozmiešanú s kypriacim práškom a kakaom. Túto hmotu vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a stierkou uhladíme od stredu ku krajom. Pečieme v rúre na 180 stupňov asi 15 - 20 minút. Rúru skôr neotvárajte a vyskúšajte drevenou špajdľou, či je korpus upečený. Upečený korpus necháme vychladnúť.

V hrnci uvaríme v mlieku pudingové vanilkové prášky - zlatý klas a necháme tiež vychladnúť. Maslo vyšľaháme s cukrom a postupne po troškách prišľahávame puding. Masla veľa netreba, aby bol krém lahodný.

V druhom hrnci necháme v malinovom sirupe zmiešanom s vodou (asi 3 deci vody a deci sirupu) nabobtnať želatínu. Po desiatich minútach želatínu krátko ohrejme, asi len na 60 stupňov - nevaríme! Vmiešame do nej maliny, premiešame a ešte spolu ohrejme na požadovanú teplotu. Hrniec necháme schladiť za občasného premiešania. Miešame len jemne, aby sa maliny nerozbili.

Na korpus prenesieme krém a rovnomerne ho rozotrieme. Necháme poriadne vychladiť.

Keď už malinové želé začína rôsolovatieť, naberačkou ho postupne rozložíme na krém. Najskôr celé maliny a potom prelievame šťavou.

Takto pripravený koláč necháme stuhnúť a nakrájame na rezy. Podávať môžeme aj so šľahačkou.

Hodnotenie

Kategórie

Zdieľaj



Pridaj sa




Komentáre

Zobraziť profil womAnka
~ 08.02.2015 - 19:41
vyzerá úžasne...zajtra vyskúšame s čučoriedkami :)
Zobraziť profil Lubka
~ 12.03.2015 - 07:45
ahoj, chcela by som sa spýtať, že ked budem používať mrazené ovocie tak ho necham najprv rozmraziť a až potom ho budem miešať v sirupo-želatíne.... a ešte aký typ želatíny.... :-)).... ďakujem..
Zobraziť profil emko
~ 12.03.2015 - 13:28
nechaj ovocie rozmrazit v sitku a len jemne vmiesaj do horucej zelatiny, uz to dalej urcite nijako nevar, nech sa ti nerozbije.. a zelatinu aku kupis, postupuj podla navodu, na nejakej extra znacke nezalezi ;)
Zobraziť profil Lubka
~ 12.03.2015 - 13:46
dakujem.... zajtra to vyskúšam.... :-)
Zobraziť profil Lubka
~ 16.03.2015 - 19:47
no tak robila som ho s polovičnej dávky do tortovej formy.... a vydaril sa úžasne dakujem za rady ... a akurat som ho upiekla 2x ...kolegom do práce... :-)))
Zobraziť profil emko
~ 17.03.2015 - 16:07
tak parada, gratulujem! :)