- Prihláste sa alebo sa zaregistrujte, aby ste mohli pridávať komentáre.
Ak máte v mrazničke aj vy maliny, upečte tieto malinové rezy. Samozrejme že v lete môžete použiť maliny čerstvé.
Kakaový korpus je potretý plnkou zo zlatého klasu a na vrchu sú maliny v malinovom sirupe so želatínou. Želatínu som použila klasickú cukrársku, kde na liter tekutiny treba dať 40 g. Ak máte iný druh, postupujte podľa návodu uvedenom na obale. Rozpis je na klasický plech 35x40 cm.
Najskôr vyšľaháme do tuha bielky. Postupne všľahávame cukor a olej, potom žĺtky a nakoniec múku rozmiešanú s kypriacim práškom a kakaom. Túto hmotu vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a stierkou uhladíme od stredu ku krajom. Pečieme v rúre na 180 stupňov asi 15 - 20 minút. Rúru skôr neotvárajte a vyskúšajte drevenou špajdľou, či je korpus upečený. Upečený korpus necháme vychladnúť.
V druhom hrnci necháme v malinovom sirupe zmiešanom s vodou (asi 3 deci vody a deci sirupu) nabobtnať želatínu. Po desiatich minútach želatínu krátko ohrejme, asi len na 60 stupňov - nevaríme! Vmiešame do nej maliny, premiešame a ešte spolu ohrejme na požadovanú teplotu. Hrniec necháme schladiť za občasného premiešania. Miešame len jemne, aby sa maliny nerozbili.
Komentáre
bianqa ~ 18. máj 2021 - 13:33
Zakusok vysiel fantasticky, pridala som do cesta aj trosku vody a plnku mam len z jedneho zlateho klasu, ale zaradujem ho medzi oblubene, taku makkucku, vysoku piskotu v takejto lahodnej kombinacii budem robit castejsie.
Ľubka ~ 12. marec 2015 - 8:45
ahoj, chcela by som sa spýtať, že ked budem používať mrazené ovocie tak ho necham najprv rozmraziť a až potom ho budem miešať v sirupo-želatíne.... a ešte aký typ želatíny.... :-)).... ďakujem..
emko ~ 12. marec 2015 - 2:28
In reply to ahoj, chcela by som sa spýtať by Ľubka
nechaj ovocie rozmrazit v sitku a len jemne vmiesaj do horucej zelatiny, uz to dalej urcite nijako nevar, nech sa ti nerozbije..
a zelatinu aku kupis, postupuj podla navodu, na nejakej extra znacke nezalezi ;)
Ľubka ~ 12. marec 2015 - 2:46
In reply to nechaj ovocie rozmrazit v by emko
dakujem.... zajtra to vyskúšam.... :-)
Ľubka ~ 16. marec 2015 - 8:47
In reply to nechaj ovocie rozmrazit v by emko
no tak robila som ho s polovičnej dávky do tortovej formy.... a vydaril sa úžasne dakujem za rady ... a akurat som ho upiekla 2x ...kolegom do práce... :-)))
emko ~ 17. marec 2015 - 5:07
In reply to no tak robila som ho s by Ľubka
tak parada, gratulujem! :)
womAnka ~ 8. február 2015 - 8:41
vyzerá úžasne...zajtra vyskúšame s čučoriedkami :)