Ražniči je veľmi vďačné jedlo vďaka tomu, že recept je variabilný a hlavne jednoduchý. Pripravovať sa dá na ražni, na grile, na panvici, alebo v rúre. Takisto suroviny na ražniči sa dajú obmieňať od rôznych druhov mäsa, cez údeniny, až po zeleninu.
V tomto recept je na ražniči použité kuracie mäso, cherry paradajky, oravská slanina, paprika, cibuľa a žltá cuketa.

A ešte jeden bonusový trik na záver. Ražniči pred dopečením potierame pivom, aby sa nevysušilo a dostalo ten správny šmrnc :)

Kuracie ražniči

Mäso nakrájame na kocky, pokvapkáme olejom, osolíme a ochutíme obľúbeným korením, aké dávame napr. na grilované kura. Hodí sa mix mletej papriky, byliniek ako tymián, trocha rasce a podobne. Mäso premiešame a necháme odležať.
Medzitým cibuľu rozoberieme na lupienky, papriku a cuketu nakrájame na kocky, slaninu podľa potreby tiež pokrájame, aby veľkosť surovín bola približne rovnaká. Cherry paradajky necháme v celku. Všetky takto nakrájané suroviny na ražniči striedavo ponapichujeme na špajdle a uložíme na plech. Na spodok plechu je dobré dať papier na pečenie, šťava sa nepripáli na plech.

Takto pripravené ražniči vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri vyššej teplote, cca. 230 stupňov asi 10 minút. Potom ražniči potrieme pivom, plech dáme do hornej časti rúry, zapneme gril a ešte opekáme zvrchu, pri občasnom potieraní pivom, dokým ražniči nezozlátne. Zatiaľ môžeme pripraviť hranolky a hotové podávať s barbecue sladko - pikantnou omáčkou.

Hodnotenie

Zdieľaj



Pridaj sa




Komentáre

Zobraziť profil Žirafka
~ 12.08.2014 - 12:45
Dobrý den :-) tady je moje varianta kuřecích špízů :-) Ty předem nakládám do domácí marinády, kterou jsem si sama vymyslela ......... jako přílohu dělám domácí hranolky, nebo brambůrky (nesmažím,ale peču na funkci crisp v troubě)a když mám čas,ještě navíc grilujeme buď zeleninu,nebo plním a zapékám paprikové lusky :-) Jinak špízy upravujeme na venkovním grilu.