Naša babka a játrové knedlíčky. To sú dve veci, ktoré k sebe patria. Vždy keď sme sa chystali babke na návštevu, prvé,čím nás vítala bola polievka s jej famóznymi játrovými knedlíčkami. Babka varievala polievku nielen slepačiu, ale vždy použila dva-tri druhy mäsa. Vývar mala fantastický a knedlíčky obvárala rovno do polievky, čím chuť vývaru ešte vylepšila.

Babkine játrové knedlíčky

Suroviny

 

250

g kuracia pečeň

5

ks vajce

150

g strúhanka

1

KL vegeta

3

strúčiky cesnak

4

steblá vňať petržlenová
štipka orech muškátový

50

ml olej

Kuracie pečienky pomelieme najemno, dáme do misky a pridáme olej, vajcia, vegetu (áno, babka dávala vegetu), prelisovaný cesnak a nastrúhame aj muškátový oriešok. Poriadne premiešame a zahustíme strúhankou na nie moc tuhú kašu, skôr redšiu. Necháme chvíľku odstáť, ona ešte zhustne. Ak je riedka, prisypeme ešte strúhanku. Z hrnca odoberieme polievky a dám zovrieť. Pripravenú hmotu na knedlíčky preložíme po častiach na tanier a veľkou lyžicou do vriacej polievky hádžeme knedlíčky. Keď vyplávajú na povrch, ešte chvíľku ich povaríme a sitkom vyberieme do hrnca s čistou polievkou. Pri poslednej várke necháme pár knedlíčkov v tom hrnci, kde sa obvárali a tú zjeme ako prvú.

Hodnotenie

Zdieľaj



Pridaj sa




Komentáre

Zobraziť profil alex2201
~ 20.12.2013 - 10:54
vynikajúce knedlíčky, mňaaam
Zobraziť profil mirkaasvanyi
~ 18.05.2018 - 14:07
Zdravim, skutocne ide do tych pecenovych knedlickov 5 ks vajec na 250g pecienky? Dakujem.......
Zobraziť profil emko
~ 23.05.2018 - 09:54
No tak ich robila moja babicka, ale uber ak chces :)