- Prihláste sa alebo sa zaregistrujte, aby ste mohli pridávať komentáre.
Karlovarský guláš sa pripravuje z predného hovädzieho mäsa. Na množstvo surovín je nenáročný. Je to klasické hotovkové jedlo, ktoré sa podáva s knedľou, s maslovými haluškami alebo aj s cestovinami. Okrem mletej papriky sa nepridávajú žiadne koreniny. Špecifický je pridanou smotanou.
Ďalšie inšpirácie na vynikajúce variácie gulášu nájdete v našom špeciálnom gulášovom výbere :)
Mäso pokrájame na kocky. Na oleji orestujeme do zlatova na kocky nasekanú cibuľu. Pridáme mäso a za stáleho miešania poriadne opečieme zo všetkých strán, aby sa zatiahlo. Pridáme soľ a mletú papriku, podlejeme vodou a za občasného premiešania a podlievania dusíme do mäkka.
V sladkej smotane rozhabarkujeme múku, rozriedime troška vodou, a za stáleho miešania prilejeme do gulášu (cez sitko). Poriadne prevaríme, aby nebola múka surová (20 min. na slabom plameni). Pozor na pripálenie, neodchádzame, miešame :-) Podľa potreby hotový guláš ešte osolíme a môžme podávať.