smotana na varenie

smotana na varenie

smotana na varenie

Vo varených jedlách, zvlášť pri polievkach, omáčkach, na zapekanie a na zahusťovanie skoro vždy používame smotanu s nižším podielom tuku. Tam bohate postačí extra 15% smotana. Vtedy netreba v základe použiť skoro žiaden tuk. Omáčka redukovaním krásne pokrm zahustí, má krémovú konzistenciu a lahodnú, plnšiu chuť.

Paprikáš sa pripravuje z teľacieho, bravčového, králičieho alebo kuracieho mäsa. Rozdiel medzi perkeltom (pörköltom) a paprikášom je ten…

V každom regióne sú iné vianočné zvyky a odlišnosti, ba dokonca v každej rodine sa varí iná polievka. Môže to byť typická kapustnica s…

Kôprová omáčka je kontroverznou pochúťkou. Niekto ju miluje a niekto zase nenávidí. Ja určite patrím do prvej skupiny :)

Dôležité…

Výborná a hustá paradajková polievka :)
Nečakajte ale žiadny moderný nádych talianskej a inej svetovej kuchyne. Táto paradajková…

Väčšinou robím krémovú cesnačku jednoducho. Hlavne veľa masla, cesnaku a mlieko. Je to rýchlovka. Dnes som ale vyskúšala luxusnejšiu…

Juhočeský starý recept na "Klouzandu" - omáčku z masliakov smrekovcových, česky zvaných "klouzci sliční". Jedlo chudobné na suroviny,…

Prívarok zo žltých maslových fazuľkových strúčikov je klasickým letným jedlom, ktoré sa varí v každej domácnosti ináč. Toto je naša…

Tento recept je zjednodušenou verziou originálu. Bravčové stehno by sa malo prešpikovať mrkvou, údeninou a sterilizovanou uhorkou. Nie…

Segedínsky guláš je výborné jedlo pôvodom z Maďarska. V receptoch sa používa väčšinou bravčové pliecko, ale môžete použiť aj pekne…

Jednoduchá a rýchla minútka. Chuť tohoto soté je výborná, svieža a plná. Kuracie mäso s hubami je obalené v hustej omáčke, ktorú…

Recept, ktorý u nás v rodine varí už štvrtá generácia. Naučila ma ho variť moja maminka. Ani neviem či je to kelový prívarok, skôr kel…

Fricassee je druh jedla, kedy je mäso nakrájané na malé kúsky a spojené s hustou omáčkou. Ja milujem túto verziu, ktorá vás doslova…

Karlovarský guláš sa pripravuje z predného hovädzieho mäsa. Na množstvo surovín je nenáročný. Je to klasické hotovkové jedlo, ktoré sa…

Niekto považuje šťavel za burinu, ale taká fajná šťavelová polievka je hmmm :)
Šťavelové lístky sú kyslé a zdravé. Obsahujú…

Čím by sa hájnikova žena mohla pomstiť svojmu manželovi? Nuž tým, že mu uvarí tento lahodný pokrm a neprezradí mu nikdy tajomstvo jeho…

Poznám ľudí, čo by vnútornosti neochutnali ani za svet. Perfektne pripravené srdiečko v omáčke podobnej sviečkovej s domácimi knedľami…

S bratislavským plieckom ste sa možno stretli v závodnej jedálni, no možno nechutilo. Lebo rozvarená zelenina v zrazenej smotanovej…

Príprava tohto receptu je veľmi jednoduchá, zvládne ju aj začiatočník. Robí sa ako klasický paprikáš, zjemnený smotanou.