Fricassee je druh jedla, kedy je mäso nakrájané na malé kúsky a spojené s hustou omáčkou. Ja milujem túto verziu, ktorá vás doslova pohladí na brušku. Je v nej kuracie mäso v jemnej, ale bohatej smotanovo-syrovej omáčke. Šmrnc tomuto receptu dodáva koňak a ako bonus je tu hrášok a šunka.
Najlepšie na tomto recepte je, že je mega rýchly. Máte hotovo doslova za pár minút!
Rozpis je na dve porcie.

Kuracie fricassee

Tento recept je minútka, takže si všetky suroviny pripravíme vopred. Očistíme kuracie prsia od všetkých blán a nakrájame ich na malé kúsky. Šunku nakrájame na tenké rezančeky a syr nastrúhame na jemnom strúhadle.

Na dobre rozpálenú panvicu dáme olej a kuracie kúsky. Osolíme a okoreníme. Začneme miešat a kým je mäso ešte ružové, pridáme aj šunku a trocha tymiánu. Prilejeme koňak a restujeme, kým sa koňak neodparí.

Pridáme hrášok, premiešame a vlejeme aj smotanu. Necháme pár minút prebublávať a nakoniec vmiešame nastrúhaný syr.

Ochutnáme a prípadne dosolíme, alebo pridáme korenie podľa chuti. Podávame ideálne s ryžou, ktorá sa k tomuto jedlu výborne hodí.

Hodnotenie

Zdieľaj



Pridaj sa




Komentáre

Zobraziť profil Demko
~ 13.04.2016 - 07:53

Vyskúšané a výborné. Použila som kuracie stehná, lebo prská neboli po ruke a celé sme to papali s makarónmi.

Zobraziť profil emko
~ 13.04.2016 - 09:19

Parada, tesim sa :)
Sa priznam, ze ja si tam casto davam aj 30% smotanu, ale niekomu to moze prist prilis tucne...

Zobraziť profil Demko
~ 13.04.2016 - 09:22

Priznám sa bez mučenia, že tiež som tam dala šľahačku lebo iné v chladničke nebolo :O))))

Zobraziť profil emko
~ 13.04.2016 - 10:19

Ze je to tak este lepsie? Sice dietka to zrovna neni, ale no a co, raz za cas si zasluzime :)