Kuracie fricassee

emko ~ 9. apríl 2016 - 3:24

Fricassee je druh jedla, kedy je mäso nakrájané na malé kúsky a spojené s hustou omáčkou. Ja milujem túto verziu, ktorá vás doslova pohladí na brušku. Je v nej kuracie mäso v jemnej, ale bohatej smotanovo-syrovej omáčke. Šmrnc tomuto receptu dodáva koňak a ako bonus je tu hrášok a šunka.
Najlepšie na tomto recepte je, že je mega rýchly. Máte hotovo doslova za pár minút!
Rozpis je na dve porcie.

Suroviny
2
PL
3
plátky
50
ml
1/2
hrnček
100
g
 
 

Tento recept je minútka, takže si všetky suroviny pripravíme vopred. Očistíme kuracie prsia od všetkých blán a nakrájame ich na malé kúsky. Šunku nakrájame na tenké rezančeky a syr nastrúhame na jemnom strúhadle.

Na dobre rozpálenú panvicu dáme olej a kuracie kúsky. Osolíme a okoreníme. Začneme miešat a kým je mäso ešte ružové, pridáme aj šunku a trocha tymiánu. Prilejeme koňak a restujeme, kým sa koňak neodparí.

Pridáme hrášok, premiešame a vlejeme aj smotanu. Necháme pár minút prebublávať a nakoniec vmiešame nastrúhaný syr.

Ochutnáme a prípadne dosolíme, alebo pridáme korenie podľa chuti. Podávame ideálne s ryžou, ktorá sa k tomuto jedlu výborne hodí.

Komentáre

Demko ~ 13. apríl 2016 - 9:53

Vyskúšané a výborné. Použila som kuracie stehná, lebo prská neboli po ruke a celé sme to papali s makarónmi.

0
Nezabudni sa s receptom podeliť aj s ostatnými, podporíš tým moju prácu. Ďakujem!
Tento recept nájdete v nasledujúcich kategóriach:

Zdielaj