Aby sa vám tvarohový závin podaril kúpte hlavne poriadny tvaroh. Žiadne vodnaté nariedeniny, ale poctivý hustý. Potom to už ide samo :)

Tvarohový závin

Suroviny

 

Cesto:

300

g múka hladká

1

ks vajce

1

PL masť bravčová

1

PL ocot
štipka soľ

podľa potreby

voda

A zasa jedno uľahčenie: Keďže závinové cesto by sa malo dlho vypracovávať a bolia z toho ruky, používam robot a nádobu s nožíkmi (kúter). Tam dám múke, soľ, rozklepneme vajíčko, dáme plnú lyžicu domácej masti a ocot. Namiesto masti môžete dať dve lyžice oleja.

Zapneme robot a postupne prilievame vodu, kým nie je cesto také, ako má byť. Vláčne, nelepivé, ani riedke, ani tuhé. Je to za minútu hotové a nemusíme hniesť 20 minút.

Cesto na závin zabalíme do mikroténu a dáme na hodinku do chladničky.

Do misky vysypeme tvaroh, pridáme 3 žĺtky, kôru z jedného citrónu a cukor podľa chuti.

Cesto aj tvaroh rozdelíme na dve polovice. Na tenko vyvaľkáme cesto a potrieme plnkou. Zľahka zvinieme.

Dáme na plech, potrieme masťou a pečieme na 180 stupňov asi 40 minút.

Po upečení tvarohový závin nakrájame a pocukrujeme.

Hodnotenie

Zdieľaj



Pridaj sa




Komentáre

Zobraziť profil klaura
~ 17.07.2013 - 12:03

krásne sa ti vydaril ... :)