masť bravčová

Niekde sú to scískance, niekde tašky, inde stískanice. Je to jedno a to isté, len recepty sa líšia podľa regiónu a tiež…

Niekde sú to scískance, niekde tašky, inde stískanice. Je to jedno a to isté, len recepty sa líšia podľa regiónu a tiež…

Chutné, šťavnaté plátky pečeného bravčového mäsa s výborným výpekom. Aby nebolo…

Perkelt (pörkölt), paprikáš,…

Tokáň je starší príbuzný gulášu. Pochádza zo Sedmohradska…

Balatónska špecialita, alebo tiež Fraštacká pochúťka. Recept je to veľmi jednoduchý, minútka. Balatónska špecialita sa zajedá chlebom a…

Najlepšie slovenské hamburgery!
Tradičné prvomájové cigánske pečienky robievame nielen v deň sviatku práce, ale veľmi často.…

Na šunkafleky mám pomerne negatívne spomienky zo školskej jedálne. Na tanieri nám tam často pristála neidentifikovateľná hmota bez chuti…

Toto je zjednodušený recept na domáce trdelníky, ktoré obaľujeme v škoricovom cukre. Pečieme ich v horkovzdušnej rúre na obyčajnom…

Koložvárska kapusta je maďarský recept ideálny do studeného počasia. Základom koložvárskej sú prekladané vrstvy kyslej kapusty, ryže a…

Takýto fajný paprikáš, ešte k tomu s domácimi haluškami, ach to je dobrota. Ako deti sme ho milovali.…

Zemiakový guláš (buřtguláš) je jednoduchý, lacný a úzko spätý s maminou kuchyňou. Tento guláš je trochu ošidený, ale…

Helenské rohlíčky sú tradičné koláčiky.

Cesto je bezvaječné, kysnuté, mäkké, dobre sa s ním pracuje, vôbec nelepí. Helenské…

Dôležité je zapamätať si, že maďarský guláš sa nezahusťuje ani múkou, ani zemiakmi či chlebom. Že hustotu…

Záhorácka fazuľová polievka musí byť tak hustá, že v nej bude lyžica stáť! U nás v rodine sa táto polievka varila vždy…

K tradičným pokrmom českej a slovenskej kuchyne neodmysliteľne patrí aj hrachová kaša. Obyčajne sa podáva s vareným údeným mäsom, alebo…

Božie milosti, alebo fánky, typickým fašiangovým múčnikom. Božie…

Vianoce sú neodmysliteľne späté aj s tradičnou kapustnicou. U nás doma sa takto varila celé…

Bratislavské rožky sú prastarý recept. Kôš orechových a makových "podkovičiek" sa prvý raz objavil vo vtedy ešte len 20-tisícovom…

Pre mňa sú tieto dusené zemiaky taká echt slovenská záležitosť. Úplne jednoduché…