Gulášová polievka

emko ~ 8. január 2020 - 5:23

Hustá desiatová gulášová polievka, ku ktorej stačí kus chleba. Zohreje a zasýti.

Ďalšie inšpirácie na vynikajúce variácie gulášu nájdete v našom špeciálnom gulášovom výbere :)

Na masti osmažíme do ružova nasekanú cibuľu. Pridáme hovädzie mäso nakrájané na maličké kocky. Premiešame a osmažíme spolu s cibuľou.

Potom dochutíme soľou, paprikou (môžeme aj pálivou), mletým čiernym korením. Zalejeme časťou vody a mäso udusíme.

Keď je mäso mäkké, pridáme na kocky nakrájané zemiaky. Zalejeme zvyškom vody (spolu asi 2,5 až 3 litre) a povaríme, dokiaľ zemiaky nezmäknú.

Zahustíme zátrepkou z múky a vody a ešte spolu na slabom ohni povaríme aspoň 15 minút. Nakoniec ochutíme cesnakom a majoránkou.

Komentáre

Rutto ~ 1. október 2013 - 13:43

..miesto masa bola tocena a volali sme to slepy gulas :)

0

Tana ~ 1. október 2013 - 5:40

In reply to by Rutto

Možno v Hasprunke, ale u nás keď bol slepý guláš, bol bez masa a bez točenej. Iba krumplový na cibuli a paprike :-) preto bol slepý, lebo nebolo žiadne maso...opýtaj sa tatu :-)

0

edelweiss ~ 1. október 2013 - 12:07

mnaam, dostal som chut. ja zahustujem tak, ze 1/2 zemiakov (na drobnejsie nakrajanych) pridam skor, aby sa rozvarili a tym zahustili gulas (stoji v nom lyzica). do gulasa davam aj susene dubaky a mamine leco. gulasova polievka u mna vlastne neexistuje, len gulas. :)

0
Nezabudni sa s receptom podeliť aj s ostatnými, podporíš tým moju prácu. Ďakujem!
Tento recept nájdete v nasledujúcich kategóriach:

Zdielaj