- Prihláste sa alebo sa zaregistrujte, aby ste mohli pridávať komentáre.
Hustá desiatová gulášová polievka, ku ktorej stačí kus chleba. Zohreje a zasýti.
Ďalšie inšpirácie na vynikajúce variácie gulášu nájdete v našom špeciálnom gulášovom výbere :)
Suroviny
Kategórie
Na masti osmažíme do ružova nasekanú cibuľu. Pridáme hovädzie mäso nakrájané na maličké kocky. Premiešame a osmažíme spolu s cibuľou.
Potom dochutíme soľou, paprikou (môžeme aj pálivou), mletým čiernym korením. Zalejeme časťou vody a mäso udusíme.
Keď je mäso mäkké, pridáme na kocky nakrájané zemiaky. Zalejeme zvyškom vody (spolu asi 2,5 až 3 litre) a povaríme, dokiaľ zemiaky nezmäknú.
Zahustíme zátrepkou z múky a vody a ešte spolu na slabom ohni povaríme aspoň 15 minút. Nakoniec ochutíme cesnakom a majoránkou.
Nezabudni sa s receptom podeliť aj s ostatnými, podporíš tým moju prácu. Ďakujem!
Tento recept nájdete v nasledujúcich kategóriach:
Komentáre
edelweiss ~ 1. október 2013 - 12:07
mnaam, dostal som chut. ja zahustujem tak, ze 1/2 zemiakov (na drobnejsie nakrajanych) pridam skor, aby sa rozvarili a tym zahustili gulas (stoji v nom lyzica). do gulasa davam aj susene dubaky a mamine leco. gulasova polievka u mna vlastne neexistuje, len gulas. :)
edelweiss ~ 1. október 2013 - 12:08
In reply to mnaam, dostal som chut. ja by edelweiss
a vela chilli
Rutto ~ 1. október 2013 - 13:43
..miesto masa bola tocena a volali sme to slepy gulas :)
Tana ~ 1. október 2013 - 5:40
In reply to ..miesto masa bola tocena a by Rutto
Možno v Hasprunke, ale u nás keď bol slepý guláš, bol bez masa a bez točenej. Iba krumplový na cibuli a paprike :-) preto bol slepý, lebo nebolo žiadne maso...opýtaj sa tatu :-)
Rutto ~ 2. október 2013 - 13:42
In reply to Možno v Hasprunke, ale u nás by Tana
..no a co si myslis, ze od keho to asi mam? 8)