Hustá desiatová gulášová polievka, ku ktorej stačí kus chleba. Zohreje a zasýti.

Ďalšie inšpirácie na vynikajúce variácie gulášu nájdete v našom špeciálnom gulášovom výbere :)

Gulášová polievka

Na masti osmažíme do ružova nasekanú cibuľu. Pridáme hovädzie mäso nakrájané na maličké kocky. Premiešame a osmažíme spolu s cibuľou.

Potom dochutíme soľou, paprikou (môžeme aj pálivou), mletým čiernym korením. Zalejeme časťou vody a mäso udusíme.

Keď je mäso mäkké, pridáme na kocky nakrájané zemiaky. Zalejeme zvyškom vody (spolu asi 2,5 až 3 litre) a povaríme, dokiaľ zemiaky nezmäknú.

Zahustíme zátrepkou z múky a vody a ešte spolu na slabom ohni povaríme aspoň 15 minút. Nakoniec ochutíme cesnakom a majoránkou.

Hodnotenie

Zdieľaj



Pridaj sa




Komentáre

Zobraziť profil edelweiss
~ 01.10.2013 - 10:07

mnaam, dostal som chut. ja zahustujem tak, ze 1/2 zemiakov (na drobnejsie nakrajanych) pridam skor, aby sa rozvarili a tym zahustili gulas (stoji v nom lyzica). do gulasa davam aj susene dubaky a mamine leco. gulasova polievka u mna vlastne neexistuje, len gulas. :)

Zobraziť profil edelweiss
~ 01.10.2013 - 10:08

a vela chilli

Zobraziť profil Rutto
~ 01.10.2013 - 11:43

..miesto masa bola tocena a volali sme to slepy gulas :)

Zobraziť profil Táňa
~ 01.10.2013 - 15:40

Možno v Hasprunke, ale u nás keď bol slepý guláš, bol bez masa a bez točenej. Iba krumplový na cibuli a paprike :-) preto bol slepý, lebo nebolo žiadne maso...opýtaj sa tatu :-)

Zobraziť profil Rutto
~ 02.10.2013 - 11:42

..no a co si myslis, ze od keho to asi mam? 8)