Keď nemáte na komplikované recepty náladu, oplatí sa upiecť niečo jednoduché.
Stačia dva malé jahodové kompóty z minuloročnej sezóny a už len upiecť piškótu, potrieť jemne jahodovým džemom, ušľahať šľahačku a výborný zákusok je na svete :)

Plech som použila 40x25 s vyšším odopínajúcim okrajom.

Jahodovo-šľahačkový zákusok

Suroviny

 

V miske vyšľaháme bielky s cukrom do hustej peny. Primiešame žĺtky a jemne vmiešame múku s kypriacim práškom. Cesto rozotrieme na papier na plechu a dáme upiecť do horúcej rúry. Po upečení necháme na plechu vychladnúť. Otvoríme jahodové kompóty, šťavu cez sitko zlejeme do hrnca a jahody necháme v sítku odkvapkať. Do šťavy dáme na desať minút nabobtnať želatínu /plátky/ a ohrejeme ju asi na 80 stupňov, nesmie vrieť. Necháme ju vychladnúť.

V miske ušľaháme do tuha šľahačku s vanilkovým cukrom, prilejeme studenú želatínu a krátko prešľaháme. Hmota ostane redšia, ale nebojte sa, potom stuhne. Želatínu nalejeme na korpus, ktorý predtým jemne potrieme džemom.

Do krému postrkáme jahody, a zákusok dáme stuhnúť do chladničky, najlepšie od večera do rána. Potom ho nakrájame na kocky. Nie je príliš tuhý, ale je výborný.

No a už stačí uvariť len kávičku a pomaškrtiť si :-)

Hodnotenie

Kategórie

Zdieľaj



Pridaj sa




Komentáre

Zobraziť profil emicka1523
~ 29.09.2013 - 15:42

No takze pridavam foto ale nie som s vysledkom spokojna...pretoze som pouzila mrazene maliny dole na korpus ...a moj slahackovy krem nebol ako tento ale bol o dost hustejsi(asi som mala malo stavy na zelatinu):):)takze tak a potom som to musela trosku pozmenit:)chuti vyborne :):)

Zobraziť profil emko
~ 29.09.2013 - 16:03

nahodou, vyzera krasne! ;)