Nie je to cheesecake. Toto je poctivý tvaroháč, vylepšený chrumkavým keksíkovým korpusom, privedený k dokonalosti jahodovým prelivom.

Tvaroháč s jahodami

Suroviny

 

Korpus:

2

šálky sušienky - keksy

1/3

šálky maslo

1 a 1/4

šálky cukor

Tvarohová plnka:

6

ks vajce

150

g cukor

1000

g tvaroh

500

g smotana kyslá

3

PL škrob kukuričný

2

ks cukor vanilkový

Poleva:

500

g kompót jahodový

2

PL škrob kukuričný

V mixéri rozdrvíme keksíky, pridáme cukor a rozpustené maslo. Touto hmotou vystelieme tortovú formu a dáme ju stuhnúť do chladničky.

V miske vyšľaháme vajíčka s cukrom a vanilkovým cukrom, prišľaháme tvaroh, smotanu a škrobovú múčku. Hmotu vylejeme na stuhnutý korpus a dáme do vopred vyhriatej rúry na 180 stupňov piecť asi na jeden a pol hodiny.

Potom rúru vypneme, pootvoríme dvierka a necháme v nej koláč asi hodinu pomaly vychladnúť.

Vyberieme ho a necháme ďalej chladnúť pri izbovej teplote. Napokon ho dáme na pár hodín stuhnúť do chladničky. Potom si uvaríme jahodový kompót so škrobovou múčkou a koláč polejeme.

Vložíme nazad do chladničky stuhnúť. Potom opatrne odstránime boky formy.

Koláč nakrájame.

Hodnotenie

Kategórie

Zdieľaj



Pridaj sa