Jednoduchý koláčik, ktorý sa podarí každému a jeho výborná chuť vás bezpečne očarí. Doslova sa rozplýva na jazyku. Je voňavý, šťavnatý a zároveň chrumkavý.

Použite hlbší plech s rozmermi 25x38 cm, alebo cesto vylejte do muffinkových foriem.

1 hrnček má 250 ml.

Šarišský jablčník

Suroviny

 

5

ks vajce

1,5

hrnčeka cukor kryštál

2

hrnčeky múka hladká

1

KL škorica mletá

1

KL sóda jedlá

100

g čokoláda na varenie

5

ks jablko

1/2

hrnčeka orechy vlašské

1

hrnček olej

Jablká očistíme a pokrájame na malé kocky. Orechy a čokoládu posekáme.

Vajcia vyšľaháme s cukrom do peny. Postupne pridávame olej a šľaháme.

Múku pomiešame so škoricou a sódou, postupne pridávame do vyšľahanej hmoty a dobre premiešame.

Nakoniec prisypeme posekané jablká, orechy, čokoládu a jemne premiešame.

Plech vymažeme maslom a vysypeme múkou, alebo použijeme papier na pečenie. Hmotu vylejeme na plech a zarovnáme. Pečieme pri 200 °C asi 35 min.

Hodnotenie

Zdieľaj



Pridaj sa




Komentáre

Zobraziť profil danielka123
~ 22.01.2015 - 14:12

výborný koláč pečiem ho dosť často

Zobraziť profil Yana
~ 03.10.2015 - 00:49

Vyborny kolacik. Skuste ho tiez upiect ako mufinky, v mafinkovej forme. Kazdu mafinkovu formicku naplnime do 2/3 cestom a pecieme:)