Šarišský jablčník

emko ~
Jednoduchý koláčik, ktorý sa podarí každému a jeho výborná chuť vás bezpečne očarí. Doslova sa rozplýva na jazyku. Je voňavý, šťavnatý a zároveň chrumkavý.
Použite hlbší plech s rozmermi 25x38 cm, alebo cesto vylejte do muffinkových foriem.
1 hrnček má 250 ml.
5 |
ks | vajce |
1,5 |
hrnčeka | cukor kryštál |
2 |
hrnčeky | múka hladká |
1 |
KL | škorica mletá |
1 |
KL | sóda jedlá |
100 |
g | čokoláda na varenie |
5 |
ks | jablko |
1/2 |
hrnčeka | orechy vlašské |
1 |
hrnček | olej |
Jablká očistíme a pokrájame na malé kocky. Orechy a čokoládu posekáme.
Vajcia vyšľaháme s cukrom do peny. Postupne pridávame olej a šľaháme.
Múku pomiešame so škoricou a sódou, postupne pridávame do vyšľahanej hmoty a dobre premiešame.
Nakoniec prisypeme posekané jablká, orechy, čokoládu a jemne premiešame.
Plech vymažeme maslom a vysypeme múkou, alebo použijeme papier na pečenie. Hmotu vylejeme na plech a zarovnáme. Pečieme pri 200 °C asi 35 min.
Komentáre
danielka123
22.01.2015 - 14:12
Yana
03.10.2015 - 00:49
Vea
01.10.2017 - 00:17
emko
01.10.2017 - 10:20
dalmatinka
25.04.2020 - 12:58
emko
27.04.2020 - 17:15