Šarišský jablčník

emko ~ 4. september 2024 - 5:36

Jednoduchý koláčik, ktorý sa podarí každému a jeho výborná chuť vás bezpečne očarí. Doslova sa rozplýva na jazyku. Je voňavý, šťavnatý a zároveň chrumkavý.

Orechy môžeme nahradiť aj kokosom. Použime hlbší plech s rozmermi 25x38 cm, alebo cesto vylejte do muffinkových foriem.

1 hrnček má 250 ml.

Suroviny
5
ks
1,5
hrnčeka
2
hrnčeky
5
ks
1/2
hrnčeka
1
hrnček

VIDEORECEPT :)

Jablká očistíme a pokrájame na malé kocky. Orechy a čokoládu posekáme.

Vajcia vyšľaháme s cukrom do peny. Postupne pridávame olej a šľaháme.

Múku pomiešame so škoricou a sódou, postupne pridávame do vyšľahanej hmoty a dobre premiešame.

Nakoniec prisypeme posekané jablká, orechy, čokoládu a jemne premiešame.

 

Plech vymažeme maslom a vysypeme múkou, alebo použijeme papier na pečenie. Hmotu vylejeme na plech a zarovnáme. Pečieme pri 200 °C asi 35 minút. 

Komentáre

dalmatinka ~ 25. apríl 2020 - 14:58

Opravdu velice dobrý koláček, krásně vláčný a jemný i druhý den.
Vajíčka jsem rozdělila ,vmíchala jsem do těsta sníh.
Na vrch je výborná zakysanka s vyšlehanou smetanou
Moc děkujeme :)

0

Vea ~ 1. október 2017 - 14:17

dnes som ho piekla. :D Je perfektny, sladucky a jablcka v nom ulne makke. Robila som ho z polovicnej davky v mensej kockatej forme, ale aj tak bola forma asi dost velka na to mnozstvo, takze je nizsi. Ale chut skutocne prekvapila (cokoladu v nom nemam ale urobila som coko polevu) krehucky kolacik.

0

Yana ~ 3. október 2015 - 14:49

Vyborny kolacik. Skuste ho tiez upiect ako mufinky, v mafinkovej forme. Kazdu mafinkovu formicku naplnime do 2/3 cestom a pecieme:)

0
Nezabudni sa s receptom podeliť aj s ostatnými, podporíš tým moju prácu. Ďakujem!
Tento recept nájdete v nasledujúcich kategóriach:

Zdielaj