Trochu išpirácie na hubové raňajky - hubová praženica (záhorácky hríbová škvarelina).

Hubovú praženicu pripravujeme vždy len toľko, koľko sa zje a vždy len z čerstvých hríbov, najlepšie mix viacerých druhov.

Hubová praženica

Na praženicu z húb je dobré mať viac druhov čerstvých húb. Huby opláchneme vodou, osušíme utierkou a pokrájame. Na masti speníme polkolieska nakrájanej cibule. Pridáme pokrájané huby, osolíme, pridáme mletú rascu a chvíľku restujeme. Potom huby podlejeme asi pol deci vody, zakryjeme a chvíľku podusíme.

Keď huby zmäknú, za stáleho miešania necháme odpariť prebytočnú tekutinu. V miske rozklepneme vajíčka a vlejeme ich na huby. Premiešame, vajíčka necháme zraziť ako obvykle a ihneď podávame. Veľmi chutné je do praženice pridať aj petržlenové, alebo zelerové lístky.

Hodnotenie

Zdieľaj



Pridaj sa