- Prihláste sa alebo sa zaregistrujte, aby ste mohli pridávať komentáre.
O tom, že v jednoduchosti je krása, niet pochýb. Štyri suroviny a super večera je na stole.
Hodí sa kúpiť kvalitnejší syr, ktorý sa dobre "rozteká". Môžete pridať aj vašu obľúbenú bylinku, alebo posypať zemiaky na záver jarnou cibuľkou. Pre mňa je toto jedlo kompletné, keď ho zapijem acidkom. A som nasýtená až až :)
Zemiaky uvarené v šupkách ešte teplé očistíme a nakrájame na hrubšie kolieska. Poukladáme ich na papier na plechu a jemne osolíme, najlepšie bylinkovou morskou soľou. Trochu poprskáme olejom a porozkladáme na ne plátky syra.
Vložíme do vopred vyhriatej rúry na 200 stupňov a pečieme, pokiaľ sa syr pekne nerozpečie a nezačne zvrchu chytať kôrku. To je všetko.
Nikdy viac porcií ako sa zje nerobíme. Zapečieme vždy čerstvé, aby bol syr pekne rozpečený a aby sa porcie zjedli ešte teplé. Podávame so zeleninovým šalátom, alebo kyslou prílohou.
Komentáre
Trudka4 ~ 28. február 2014 - 13:31
Waw, dobrý nápad.