Celý rok som čakala na čerstvé ríbezle, aby som mohla upiecť tento fantastický koláč z čerstvých ríbezlí :)

Koláč z čerstvých ríbezlí

Suroviny

 

Cesto:

90

g hera

225

g cukor krupica

8

ks vajce

150

ml smotana na šľahanie

450

g múka hladká

3

ks cukor vanilkový

1,5

ks kypriaci prášok

Ostatné:

cca 1

kg ríbezle

200

g cukor mletý (práškový)

Čerstvých ríbezlí som mala menej a doplnila som čerstvé čučoriedky. Ovocie umyjeme a odkvapkané poprášime 100 g práškového cukru.

Heru, žĺtky, krupicový cukor a 2 vanilkové cukry vyšľaháme do peny. Primiešame smotanu na šľahanie. Postupne prisýpame múku a kypriaci prášok. Cesto vylejeme na veľký plech vystlaný papierom na pečenie. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme 20 minút na 180 stupňov.

Po upečení koprus vytiahneme z rúry.

Medzitým ovocie s cukrom pustilo trocha šťavičky. Z bielkov, vanilkového cukru a práškového cukru ušľaháme tuhší sneh. Na ešte teplý korpus rozložíme ovocie aj so šťavičkou.

Na ovocie dáme sneh a plech vrátime do rúry zapiecť ešte na 10 minút.

Koláč nakrájame.

A môžeme podávať :)

Hodnotenie

Zdieľaj



Pridaj sa




Komentáre

Zobraziť profil PeknePapaj
~ 30.06.2013 - 16:40

tak toto je úplne mega:) práve som rozmýšlala aký koláč upečiem z tých ríbezlí, čo mi ostali/robila som džem/ , idem hneď nato, ďakujem

Zobraziť profil nevanka
~ 30.06.2013 - 22:21

robievame ho roky - v lete je cely vegetacny cas ribezlii "IN" - a obcas v zime z mrazenych nam pripomenie slnecne dni...iba z peny robim masivne mriezkovanie - je to efektnee...:)Vyybornyy tip !!

Zobraziť profil Johaneta
~ 12.07.2014 - 12:36

Výborný. Akurát som ho trochu upravila - do snehu som miesto cukru prišľahala hustý sirup: 30 kociek / 30 káv.lyžičiek / kryštálového cukru povariť s troškou vody a nechať schladnúť. Sneh je tuhší a krásne sa prepečie. Ak máte chuť posypte sneh vanilkovým cukrom s mletými orechami. Miesto ríbezlí je možno mimo sezónu použiť kašu z 1 kg jabĺk s cukrom podľa chuti a kyslosti jabĺk. Dávame ju ešte horúcu na predpečený korpus.