Štrúdle a záviny, kysnuté, ťahané, smotanové a kadejaké iné špeciálne cestá...no najrýchlejšie je lístkové. Výhodou lístkového cesta je, že ho máte po ruke v mrazničke a po vytiahnutí je o chvíľu rozmrazené a môžete plniť čím len chcete. Na slano i na sladko.

Mne ostal zamiešaný mak s cukrom z nedávneho pečenia, tak som ho použila a namiesto višní a jabĺk som dala čierne hrozno.

Makovo - hroznová štrúdľa

Suroviny

Lístkové cesto na pomúčenej doske rozvaľkáme na obdĺžnik. Stredom nasypeme mak zmiešaný s cukrom, na vrch dáme hrozno, okraje ponarezujeme, potrieme vajcom, poprekladáme, zbytkom vajca potrieme aj vrch a dáme do horúcej rúry piecť na 200 stupňov asi 20 minút.

Hodnotenie

Zdieľaj



Pridaj sa