Bezvaječný koláč, hlavne pre tie gazdinky, ktoré sa boja pracovať s cestom.

Rozpis je na menší plech, alebo pekáč 35 x 25 cm.
Jeden hrnček = 250 ml.

Sypaný jablčník

Suroviny

Do misky vysypeme všetky sypké suroviny: cukor, múku, krupičku a kypriaci prášok. Premiešame vareškou. Jablká očistíme, nastrúhame a ochutíme škoricou. Plech vymastíme a nasypeme naň polovicu sypkej zmesi. Na túto zmes porozkladáme jablká a zasypeme ich druhou polovicou sypkej zmesi. Po celom povrchu nastrúhame maslo (125g), ktoré musí byť poriadne studené, aby sa nelepilo na strúhadlo (dajte si ho na chvíľku do mrazničky). Takto pripravený jablčník vložíme do vopred vyhriatej rúry na 170 stupňov a pečieme hodinu.

Sypaný jablčník je chutnejší a šťavnatejší, keď trošku odleží. Preto ho pečieme zvyčajne večer a ráno krájame.

Hodnotenie

Zdieľaj



Pridaj sa




Komentáre

Zobraziť profil orinka
~ 28.02.2014 - 10:21

Podobný recept mám na švédský koláč, kde je na suché vrstvě náplň ze 3 tvarohů s vejci a cukrem. Máslo nahoru nestrouhám, ale tence pokrájím. Ubude práce s mytím struhadla;)

Zobraziť profil hrasok
~ 01.03.2014 - 19:33

Dnes vyskúšaný - ešte z horúceho plechu zmizla polovica :-) Len sa mi trošku rozpadá, možno nabudúce počkáme kým vychladne :-)

Zobraziť profil Ajka33
~ 17.09.2017 - 07:53

Včera som bola lenivá, povedala som si vyskúšam, no musím povedať, že som sklamaná. Koláč je síce po odležaní šťavnatý, ale "škrábe v hrdle". Možno to tá krupica. Emko, mám rada tvoje receptíky, ale miesto tohto odporúčam radšej tvoj Jablčník z drobenky,ktorý je podobne nenáročný ale "neškrábe" :-)

Zobraziť profil emko
~ 20.09.2017 - 08:16

Jasné, každý si musí nájsť to svoje :) Vďaka za koment :)