Sypaný jablčník

Bezvaječný koláč, hlavne pre tie gazdinky, ktoré sa boja pracovať s cestom.
Rozpis je na menší plech, alebo pekáč 35 x 25 cm.
Jeden hrnček = 250 ml.
1 |
kg | jablko |
2 |
KL | škorica mletá |
1 |
hrnček | krupica detská |
1 |
hrnček | múka hladká |
1 |
hrnček | cukor mletý (práškový) |
1 |
ks | kypriaci prášok |
1/2 |
ks | maslo |
Do misky vysypeme všetky sypké suroviny: cukor, múku, krupičku a kypriaci prášok. Premiešame vareškou. Jablká očistíme, nastrúhame a ochutíme škoricou. Plech vymastíme a nasypeme naň polovicu sypkej zmesi. Na túto zmes porozkladáme jablká a zasypeme ich druhou polovicou sypkej zmesi. Po celom povrchu nastrúhame maslo (125g), ktoré musí byť poriadne studené, aby sa nelepilo na strúhadlo (dajte si ho na chvíľku do mrazničky). Takto pripravený jablčník vložíme do vopred vyhriatej rúry na 170 stupňov a pečieme hodinu.
Komentáre
orinka
28.02.2014 - 10:21
hrasok
01.03.2014 - 19:33
Ajka33
17.09.2017 - 07:53
emko
20.09.2017 - 08:16