Frankfurtská polievka

Výborná, jemná, stará známa desiatová klasika. O tom, že frankfurtská polievka je grunt niet pochýb. Zvlášť v sychravých dňoch, kedy krásne zahreje žalúdok a zasýti. Ak dodržíte presne postup receptu, budete milo prekvapení chuťou tejto skvelej polievky.
300 |
g | párky |
600 |
g | zemiaky |
150 |
g | cibuľa |
100 |
g | tuk |
80 |
g | múka hladká |
200 |
ml | mlieko |
korenie čierne mleté | ||
paprika mletá sladká | ||
vývar | ||
soľ |
Na tuku (olej, masť) osmažíme na jemno nakrájanú cibuľu. Do osmaženej cibule pridáme hladkú múku a urobíme svetlú zásmažku, do ktorej až nakoniec pridáme mletú papriku. Smažíme pár minút a potom zalejeme pripraveným vývarom (asi 2 litre). Metličkou prešľaháme, pomaly privedieme k varu a povaríme aspoň 20 minút. Ochutnáme a pridáme ak treba soľ a čierne mleté korenie.
Potom pridáme na kocky nakrájané očistené zemiaky, ktoré v polievke povaríme asi pol hodinu. Ďalej pridáme do polievky na kolieska nakrájané frankfurtské párky a ešte aspoň 10 minút povaríme. Polievku osolíme, ochutíme korením podľa chuti. Celkom nakoniec pridáme do polievky na zjemnenie trošku mlieka a ešte krátko prevaríme.
Komentáre
Babetta
22.09.2013 - 11:43
veronika353
01.04.2014 - 20:35
vanilka111
02.04.2014 - 23:06
rony21
02.05.2014 - 20:35
svetlany40
13.03.2015 - 15:22
vanilka111
03.05.2015 - 12:51
zaza
31.05.2015 - 11:09
silvuska
07.09.2017 - 13:29
Forgi
26.02.2018 - 13:46