Zemiakové knedle sú vhodnou prílohou k dusenej kapuste s pečeným mäsom, ku špenátu, alebo k iným chutným hotovým jedlám.

Zemiakové knedle

Suroviny

 

1000

g zemiaky

300

g múka polohrubá

1

ks vajce
štipka soľ

Zemiaky (najlepšie staré) uvaríme v šupke. Vychladnuté a očistené na jemno nastrúhame.

Na postrúhané zemiaky nasypeme polovicou múky, pridáme vajíčko, posolíme a toto všetko spolu začneme spracúvať na cesto. Podľa potreby prisýpame múku. Záleží od kvality zemiakov. Môže stačiť iba 150g múky. Cesto rozdelíme na štyri časti.

Z každej časti vytvoríme na pomúčenej doske valček.

Takto pripravené valčeky - knedlíky varíme vo vriacej osolenej vode, alebo na pare asi 20 minút.

Hodnotenie

Kategórie

Zdieľaj



Pridaj sa




Komentáre

Zobraziť profil svetlany40
~ 27.11.2015 - 00:14
Dnes sme oslavovali Thanksgiving . Kedze slovenske chute u nas prevladaju miesto morky sme si pekne po nasom upiekli kacku k nej cervenu kapustu , no a tieto fantasticke knedliky . Dakujem velmi pekne za zelanie . Ano , ano , vyvaram manzelovi dobrotky 🍮🍪🍧🍗🍖🍝🍤😀
Zobraziť profil emko
~ 27.11.2015 - 15:58
No a co vravia americania na slovensku kuchynu? Chuti im? :)