Zemiakové knedle

emko ~ 11. máj 2013 - 3:19

Zemiakové knedle sú vhodnou prílohou k dusenej kapuste s pečeným mäsom, ku špenátu, alebo k iným chutným hotovým jedlám.

Suroviny
1000
g
1
ks
 
štipka
Kategórie

Zemiaky (najlepšie staré) uvaríme v šupke. Vychladnuté a očistené na jemno nastrúhame.

Na postrúhané zemiaky nasypeme polovicou múky, pridáme vajíčko, posolíme a toto všetko spolu začneme spracúvať na cesto. Podľa potreby prisýpame múku. Záleží od kvality zemiakov. Môže stačiť iba 150g múky. Cesto rozdelíme na štyri časti.

Z každej časti vytvoríme na pomúčenej doske valček.

Takto pripravené valčeky - knedlíky varíme vo vriacej osolenej vode, alebo na pare asi 20 minút.

Komentáre

svetlany40 ~ 27. november 2015 - 13:14

Dnes sme oslavovali Thanksgiving . Kedze slovenske chute u nas prevladaju miesto morky sme si pekne po nasom upiekli kacku k nej cervenu kapustu , no a tieto fantasticke knedliky . Dakujem velmi pekne za zelanie . Ano , ano , vyvaram manzelovi dobrotky 🍮🍪🍧🍗🍖🍝🍤😀

0
Nezabudni sa s receptom podeliť aj s ostatnými, podporíš tým moju prácu. Ďakujem!
Tento recept nájdete v nasledujúcich kategóriach:

Zdielaj