Ďalší recept na bublaninu. Tentokrát to bude tvarohová, s čerstvým ovocím, ktorú si určite zamilujete.
Rozpis je na hlbší plech 22x32 cm.

Ďalšie inšpirácie na výborné bublaniny nájdete v našom bublaninovom výbere receptov.

Tvarohová bublanina

Žĺtky vyšľaháme s cukrom, pridáme tvaroh a znovu prešľaháme. Metličkou primiešame olej, prisypeme preosiatu múku s kypriacim práškom a po častiach vmiešame tuhý vyšľahaný sneh.

Plech vymastíme a vysypeme múkou. Cesto rozotrieme na plech a poukladáme naň očistené pokrájané ovocie. Vložíme do vyhriatej rúry na 200 stupňov a upečieme. Pečieme o niečo dlhšie ako klasickú bublaninu, počkáme než povrch zozlátne a pre istotu vyskúšame špajdľou.

Bublanina je ľahučká, cesto sa nerozsýpa. Je krásne šťavnatá. Treba vyskúšať.

Hodnotenie

Zdieľaj



Pridaj sa




Komentáre

Zobraziť profil Angie
~ 07.06.2015 - 19:12

Vynikajúca bublaninka ja som ju robila s čerstvými jahodami teraz je ich plno v našej záhradke pochutnali sme si na nej aj manželovi som nabalila do batôžku, keďže išiel za prácou do sveta.....Tvoje receptíky sú overené a vždy sa vydaria tvoje meno je pre mňa už značkou kvality tleskám ti si 👍👍👍. Ak sa mi podarí pridám aj moje foto bublaninky

Zobraziť profil Zuzi
~ 23.06.2016 - 17:46

práve som dopiekla....lakocinka ohromná to je :-)
mohla som dať viac ovocia, lebo dosť veľa naskočila, ale to cestíčko je fajnové....myslím, že do večera je aj tak po nej!

Zobraziť profil Yana
~ 25.06.2016 - 20:53

Vyborna bublaninka! Kedze tu tvaroh nie je dostat. Nahradila som ho cream cheese-om a kolacik nema chybu, lahucky a stavnaty ako stvoreny na horuce letne posedenie pri kavicke. Prajem vsetkym Bonvivanom krasne leto!

Zobraziť profil emko
~ 25.06.2016 - 21:51

Dakujeme krasne :)
Prave teraz je teda to leto pekne rozparadene, stale horuco ..