Krémová cesnačka

emko ~ 16. apríl 2018 - 7:04

Väčšinou robím krémovú cesnačku jednoducho. Hlavne veľa masla, cesnaku a mlieko. Je to rýchlovka. Dnes som ale vyskúšala luxusnejšiu verziu s vínom. Tak už len pustiť si hudbu a trošku pri varení relaxovať :)

Táto polievka si vyložene pýta podávať s výrazným syrom parmezánového typu a dobrým pečivom.

Suroviny
2
ks
1
hlavička
150
g
200
ml
500
ml
500
ml
4
PL
 
štipka
Pri podávaní:
 
 
 
 
 
 

2 menšie cibule nakrájame nadrobno a dáme restovať do hrnca na miernom plameni s olivovým olejom a maslom. Kým cibuľka zmäkne, očistíme hlavičku cesnaku (asi 12 strúčikov, z toho si 2 odložíme na záver) a nastrúhame na jemno. Pridáme k cibuli a spolu restujeme ešte chvíľku. Nesmú stmavnúť.

Pridáme víno, vývar a tymián, privedieme k varu a necháme variť na miernom plameni asi 15 minút.

V miske si zamiešame metličkou múku so studeným mliekom a pridáme k polievke. Osolíme, okoreníme a varíme za občasného miešania ešte asi 15 minút.

Polievku premixujeme tyčovým mixérom do jemnej konzistencie, vrátime na plameň a pridáme smotanu. Necháme ešte pár minút zredukovať, pridáme nastrúhané bonusové dva strúčiky cesnaku, prípadne ak nestrážite kalórie, tak ešte lyžicu masla na zjemnenie a hotovo. Podávame s pečivom a nastrúhaným syrom.

Komentáre

Tana ~ 29. október 2013 - 6:32

Vo štvrtok ju vyskúšam :-) 30 porcíí

0

elysa ~ 13. november 2013 - 6:23

Výborná polievka, hlavne v týchto sychravých dňoch, robievam podobne, ale bez vína, najbližšie ju vylepším aj ja...

0
Nezabudni sa s receptom podeliť aj s ostatnými, podporíš tým moju prácu. Ďakujem!
Tento recept nájdete v nasledujúcich kategóriach:

Zdielaj