Väčšinou robím krémovú cesnačku jednoducho. Hlavne veľa masla, cesnaku a mlieko. Je to rýchlovka. Dnes som ale vyskúšala luxusnejšiu verziu s vínom. Tak už len pustiť si hudbu a trošku pri varení relaxovať :)

Táto polievka si vyložene pýta podávať s výrazným syrom parmezánového typu a dobrým pečivom.

Krémová cesnačka

Suroviny

 

2

ks cibuľa

1

hlavička cesnak

2

PL olej olivový

150

g maslo

200

ml víno biele

500

ml vývar

500

ml mlieko

4

PL múka

1

KL soľ morská
štipka korenie biele mleté
štipka tymián sušený

250

ml smotana na varenie

Pri podávaní:

pečivo
syr ovčí

2 menšie cibule nakrájame nadrobno a dáme restovať do hrnca na miernom plameni s olivovým olejom a maslom. Kým cibuľka zmäkne, očistíme hlavičku cesnaku (asi 12 strúčikov, z toho si 2 odložíme na záver) a nastrúhame na jemno. Pridáme k cibuli a spolu restujeme ešte chvíľku. Nesmú stmavnúť.

Pridáme víno, vývar a tymián, privedieme k varu a necháme variť na miernom plameni asi 15 minút.

V miske si zamiešame metličkou múku so studeným mliekom a pridáme k polievke. Osolíme, okoreníme a varíme za občasného miešania ešte asi 15 minút.

Polievku premixujeme tyčovým mixérom do jemnej konzistencie, vrátime na plameň a pridáme smotanu. Necháme ešte pár minút zredukovať, pridáme nastrúhané bonusové dva strúčiky cesnaku, prípadne ak nestrážite kalórie, tak ešte lyžicu masla na zjemnenie a hotovo. Podávame s pečivom a nastrúhaným syrom.

Hodnotenie

Kategórie

Zdieľaj



Pridaj sa




Komentáre

Zobraziť profil Táňa
~ 29.10.2013 - 17:32

Vo štvrtok ju vyskúšam :-) 30 porcíí

Zobraziť profil emko
~ 29.10.2013 - 17:34

ucitelom? no to ich teda rozmaznavas :)

Zobraziť profil elysa
~ 13.11.2013 - 17:23

Výborná polievka, hlavne v týchto sychravých dňoch, robievam podobne, ale bez vína, najbližšie ju vylepším aj ja...

Zobraziť profil emko
~ 13.11.2013 - 17:47

pre mna je cesnacka presne jedna z polievok, ktora nikdy neomrzi :)