Receptov a druhov krémešov je viac. Tento jablkový krémeš, ktorý je veľmi šťavnatý, je najlepší na druhý - tretí deň, keď sa dobre odleží v chladničke. Krém do krémešu je dobré urobiť zo zlatého klasu, ale nie každý ho má možnosť kúpiť. Čokoládovú polevu dávame len tenkú vrstvu, aby sa pri krájaní nelámala.

Pečieme na plechu 30x45 cm.

Ďalšie inšpirácie na výborné krémeše nájdete v našom špeciálnom krémešovom výbere :)

Jablkový krémeš

Suroviny

Očistené jablká nastrúhame a podľa chuti zamiešame so škoricovým cukrom. Na plech dáme alobal, potrieme ho jemne olejom a rozložíme jablkovú zmes.

V miske vyšľaháme zvlášť bielky. V druhej miske zase žĺtky s cukrom a citrónovou šťavou do peny. Obe zmesi zľahka spojíme a pridáme preosiatu múku s kypriacim práškom. Touto zmesou zatrieme jablkovú zmes a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov, kým nie je cesto upečené.

Po upečení necháme koláč vychladnúť a medzitým si uvaríme v mlieku pudingové prášky. V miske vyšľaháme maslo s cukrom a postupne všľahávame vychladnutý puding. Nakoniec prišľaháme rum.

Na vychladnutý koláč položíme druhý plech a prevrátime ho. Alobal stiahneme.

Koláč potrieme krémom. Dáme do chladničky stuhnúť a vychladnutý polejeme čokoládou.

Čokoládu pripravíme vo vodnom kúpeli tak, že ju necháme rozpustiť spolu s tukom. Na koláč ju lejeme nie príliš horúcu. Dáme nazad do chladničky a vychladnutý krémeš nakrájame na kocky.

Hodnotenie

Kategórie

Zdieľaj



Pridaj sa




Komentáre

Zobraziť profil jarmila
~ 29.11.2013 - 18:11
Tento koláč je výborný, často ho robievam