- Prihláste sa alebo sa zaregistrujte, aby ste mohli pridávať komentáre.
Receptov a druhov krémešov je viac. Tento jablkový krémeš, ktorý je veľmi šťavnatý, je najlepší na druhý - tretí deň, keď sa dobre odleží v chladničke. Krém do krémešu je dobré urobiť zo zlatého klasu, ale nie každý ho má možnosť kúpiť. Čokoládovú polevu dávame len tenkú vrstvu, aby sa pri krájaní nelámala.
Pečieme na plechu 30x45 cm.
Ďalšie inšpirácie na výborné krémeše nájdete v našom špeciálnom krémešovom výbere :)
Očistené jablká nastrúhame a podľa chuti zamiešame so škoricovým cukrom. Na plech dáme alobal, potrieme ho jemne olejom a rozložíme jablkovú zmes.
V miske vyšľaháme zvlášť bielky. V druhej miske zase žĺtky s cukrom a citrónovou šťavou do peny. Obe zmesi zľahka spojíme a pridáme preosiatu múku s kypriacim práškom. Touto zmesou zatrieme jablkovú zmes a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov, kým nie je cesto upečené.
Komentáre
jarmila ~ 29. november 2013 - 7:11
Tento koláč je výborný, často ho robievam