Ďalší recept bez múky.

Použila som mandľovú múčku, trstinový cukor a vajíčka.
Z troch surovín sa dá vykúzliť fantastický nadýchaný korpus.
Potrieť, alebo naplniť ho môžete čímkoľvek, čo máte radi. Či už použijete žĺtkový, kávový alebo iný krém, je to len na vás. Výborný je aj krém z mascarpone.
Ja som dnes dala len domáci malinový džem.
Piekla som vo forme s priemerom 28 cm.

Mandľový korpus

Suroviny

 

Korpus:

200

g cukor trstinový

200

g múka mandľová

5

ks vajce

V miske vyšľaháme žĺtky s cukrom do hustej peny a v druhej miske vyšľaháme tuhý sneh z bielkov.

K žĺtkom pridávame po lyžici mandľovú múčku striedavo s bielkami. Netreba žiadne kypridlo. Jemne premiešame a cesto vylejeme do vymazanej a vysypanej tortovej formy. Vložíme do vopred vyhriatej rúry na 160 stupňov a pečieme asi trištvrte hodiny.

Po vychladnutí tento jemný nadýchaný korpus natrieme ľubovoľným krémom.

Hodnotenie

Zdieľaj



Pridaj sa