- Prihláste sa alebo sa zaregistrujte, aby ste mohli pridávať komentáre.
Niekto považuje šťavel za burinu, ale taká fajná šťavelová polievka je hmmm :)
Šťavelové lístky sú kyslé a zdravé. Obsahujú kyselinu šťavelovú, veľké množstvo vitamínu C a minerálnych látok. Takže nehádžte šťavel do kompostu, ale využite ho v kuchyni a budete milo prekvapení.
Suroviny
Najskôr dáme variť očistené, na malé kocky nakrájané nové zemiaky do osolenej vody. Vody len toľko, aby boli zemiaky ponorené a nevaríme dlho, aby sa nerozvarili.
V druhom hrnčeku pripravíme z masla a múky svetlú zásmažku, zalejeme ju mliekom, prešľaháme metličkou a pomaly prilievame k zemiakom.
Do polievky pridáme rozpustiť smotanový syr, ochutíme muškátovým kvetom a zjemníme smotanou.
Prihodíme hrsť nasekaného šťavelu a ešte krátko povaríme.
Nezabudni sa s receptom podeliť aj s ostatnými, podporíš tým moju prácu. Ďakujem!
Tento recept nájdete v nasledujúcich kategóriach:
Komentáre
betati ~ 21. september 2013 - 9:29
Aj my máme v záhrade šťaveľ od jari do jesene. A každý rok pribúdajú nové kríčky, lebo sa veľmi rýchle rozrastá. Takúto polievočku mám veľmi rada :-)