Niekto považuje šťavel za burinu, ale taká fajná šťavelová polievka je hmmm :)
Šťavelové lístky sú kyslé a zdravé. Obsahujú kyselinu šťavelovú, veľké množstvo vitamínu C a minerálnych látok. Takže nehádžte šťavel do kompostu, ale využite ho v kuchyni a budete milo prekvapení.

Šťavelová polievka

Najskôr dáme variť očistené, na malé kocky nakrájané nové zemiaky do osolenej vody. Vody len toľko, aby boli zemiaky ponorené a nevaríme dlho, aby sa nerozvarili.

V druhom hrnčeku pripravíme z masla a múky svetlú zásmažku, zalejeme ju mliekom, prešľaháme metličkou a pomaly prilievame k zemiakom.

Do polievky pridáme rozpustiť smotanový syr, ochutíme muškátovým kvetom a zjemníme smotanou.

Prihodíme hrsť nasekaného šťavelu a ešte krátko povaríme.

Hodnotenie

Zdieľaj



Pridaj sa




Komentáre

Zobraziť profil betati
~ 21.09.2013 - 07:29

Aj my máme v záhrade šťaveľ od jari do jesene. A každý rok pribúdajú nové kríčky, lebo sa veľmi rýchle rozrastá. Takúto polievočku mám veľmi rada :-)