Opekané rezance s lososom

emko ~ 5. apríl 2016 - 12:33

Rýchle, chutné, trochu pikantné opekané rezance s lososom. Lososa je dobré kúpiť celý plát čerstvého - chladeného. Na prípravu tohto receptu použijeme mäso od chvosta, alebo nižšiu brušnú časť. Vysokú časť lososa necháme na steaky, alebo na marinovanie.

Rozpis surovín je pre dve osoby.

Najskôr uvaríme rezance, ktoré scedíme, prepláchneme teplou vodou a dáme bokom.

Na rozpálenej panvici s dvomi lyžicami olivového oleja krátko opečieme na kúsky pokrájaného lososa. Hotové mäso jemne osolíme, vyberieme z panvice, dáme bokom do tepla a zakryjeme.

Na tú istú panvicu s olejom dáme rezance a trochu ich opečieme. Pridáme chilli, nasekaný medvedí cesnak a čerstvé bylinky. Napríklad troška rozmarínu a saturejku.

Opečené rezance premiešame, pokvapkáme citrónovou šťavou, podľa potreby osolíme a preložíme na taniere spolu s teplým lososom. Polejeme zbytkom olivového oleja a posypeme čerstvou saturejkou.

Komentáre

Nezabudni sa s receptom podeliť aj s ostatnými, podporíš tým moju prácu. Ďakujem!
Tento recept nájdete v nasledujúcich kategóriach:

Zdielaj