Rýchle, chutné, trochu pikantné opekané rezance s lososom. Lososa je dobré kúpiť celý plát čerstvého - chladeného. Na prípravu tohto receptu použijeme mäso od chvosta, alebo nižšiu brušnú časť. Vysokú časť lososa necháme na steaky, alebo na marinovanie.

Rozpis surovín je pre dve osoby.

Opekané rezance s lososom

Najskôr uvaríme rezance, ktoré scedíme, prepláchneme teplou vodou a dáme bokom.

Na rozpálenej panvici s dvomi lyžicami olivového oleja krátko opečieme na kúsky pokrájaného lososa. Hotové mäso jemne osolíme, vyberieme z panvice, dáme bokom do tepla a zakryjeme.

Na tú istú panvicu s olejom dáme rezance a trochu ich opečieme. Pridáme chilli, nasekaný medvedí cesnak a čerstvé bylinky. Napríklad troška rozmarínu a saturejku.

Opečené rezance premiešame, pokvapkáme citrónovou šťavou, podľa potreby osolíme a preložíme na taniere spolu s teplým lososom. Polejeme zbytkom olivového oleja a posypeme čerstvou saturejkou.

Hodnotenie

Zdieľaj



Pridaj sa




Komentáre

Zobraziť profil Medovnicek
~ 13.05.2015 - 18:59

Vynechám feferóny a pripravím ich vnúčikovi:)