Rýchle, chutné, trochu pikantné opekané rezance s lososom je môj dnešný tip na odľahčenú večeru. Lososa je dobré kúpiť celý plát čerstvého - chladeného. Na prípravu tohto receptu použijeme mäso od chvosta, alebo nižšiu brušnú časť. Vysokú časť lososa necháme na steaky, alebo na marinovanie.
Rozpis surovín je pre dve osoby.

Opekané rezance s lososom

Najskôr uvaríme rezance, ktoré scedíme, prepláchneme teplou vodou a dáme bokom.
Na rozpálenej panvici s dvomi lyžicami olivového oleja krátko opečieme na kúsky pokrájaného lososa. Hotové mäso jemne osolíme, vyberieme z panvice, dáme bokom do tepla a zakryjeme.

Na tú istú panvicu s olejom dáme rezance a trochu ich opečieme. Pridáme pokrájanú chilli papriku, alebo čerstvú feferónku, nasekaný medvedí cesnak a čerstvé bylinky. Ja som dala troška rozmarínu a saturejku.

Opečené rezance rezance premiešame, pokvapkáme citrónovou šťavou, podľa potreby osolíme a preložíme na taniere spolu s teplým lososom. Polejeme zbytkom olivového oleja a posypeme čerstvou saturejkou.

Hodnotenie

Zdieľaj



Pridaj sa




Komentáre

Zobraziť profil Medovnicek
~ 13.05.2015 - 18:59

Vynechám feferóny a pripravím ich vnúčikovi:)

Zobraziť profil Janaja
~ 16.05.2015 - 19:32

Ja tuniaka nemusím, tak som ho zamenila za kuracie a bolo to mňam :)
Ďakujem Tánička... je to rýchle, ľahké, chutné :)

Zobraziť profil Paťo
~ 09.08.2015 - 20:43

Nemusíš sa vzdávať pálivých jedál, keď varíš vnúčatám. Používam vinikajúce pálivé omáčky ktoré sú aj na ryby či cestoviny. http://www.extrapaliveomacky.sk/
Recept je skvelí určite si ho uvarím.

Ďakujem