Domáci kinder mliečny rez pre malých aj veľkých. Bez éčok a konzervantov. Voňavý a rozplývajúci sa na jazyku. Keď tento recept na kinder mliečny rez vyskúšate, verím, že vás už nenapadne kupovať ho v obchode :)

Kinder mliečny rez

Suroviny

 

Najprv oddelíme žĺtka od bielkov. Z bielkov ušľaháme sneh, do ktorého pridáme cukor a šľaháme, kým nie je sneh tuhý. Potom do snehu prišľaháme postupne žĺtka.

Múku, kypriaci a kakaový prášok zmiešame v miske. Metličkou, alebo mixérom na najmenších obrátkach prišľaháme sypkú zmes do vaječného snehu. Opatrne a krátko, aby v zmesi ostalo čo najviac vzduchu. Na záver primiešame olej.

Pripravíme si dva plytké plechy, na ktoré dáme papiere na pečenie, tie potrieme jemne olejom a hmotu na ne rovnomerne rozdelíme. Rozotrieme do tvaru obdĺžnika a pečieme v horúcej rúre na 200 stupňov asi 15 minút.

Medzitým si pripravíme plnku jednoducho tak, že všetky surobiny na plnku spolu zmiešame v miske.

Po upečení korpusov papier s cestom na chvíľu položíme na mokrú utierku, aby išiel papier ľahšie stiahnuť. Plnku natrieme na jeden plát cesta a prikryjeme druhým plátom. Kinder mliečny rez necháme aspoň dve hodiny stuhnúť v chladničke a nakrájame.

Hodnotenie

Kategórie

Zdieľaj



Pridaj sa