- Prihláste sa alebo sa zaregistrujte, aby ste mohli pridávať komentáre.
Kuracie mäso namočené a vysmažené v pivnom cestíčku je veľmi chutné, vďaka chrumkavosti samotného cestíčka. Nie je to nič náročné, pretože než podkysne cestíčko, medzitým sa akurát odleží mäso. V tomto cestíčku je možné pripravovať aj iné mäso (morčacie, panenka alebo kúsky ryby). Je to výborný recept pre rýchlu večeru so zeleninovým šalátom, alebo keď príde návšteva.
Do väčšej misky dáme múku (asi dva hrnčeky), urobíme v nej jamku a nalejeme čierne pivo (asi 2 hrnčeky). Metličkou vymiešame na hustotu lievancového cestíčka. Pridáme trocha soli a asi 1 čajovú lyžičku sušeného droždia. Premiešame, zakryjeme utierkou a dáme na teplé miesto podkysnúť asi na dve hodiny.
Potom cestíčko premiešame. Ak je husté, prilejeme trocha vody. A už len kúsky mäsa obaľujeme v múke, potom v cestíčku a rovno smažíme na panvici s dostatočným množstvom oleja, aby v ňom kúsky plávali. Vysmažíme z oboch strán, necháme na papierovom obrúsku osušiť od prebytočného tuku a ihneď môžeme degustovať.
Komentáre
fejton1 ~ 5. apríl 2016 - 11:14
ale neviem či by som mohol šoferovať ked je tam pivo.
yshish ~ 6. jún 2013 - 5:10
to testicko je opravdu vyborne. zkousela jsem v nem obalit marinovane sojove nudlicky a moc jsme si pochutnali. zbylo mi jeste dost testicka, tak jsem ho dala do zakryte nadoby do chladnicky. myslite, ze se da jeste pouzit, kdyz je z uterniho vecera? dekuji.
Tana ~ 6. jún 2013 - 5:15
In reply to to testicko je opravdu by yshish
Najskôr by som ho doporučila ovoňať, aby nebolo skysnuté...ak je v poriadku, môžeš ho použiť, oživila by som ho čerstvou vlažnou vodou a trochou múky, ako kvások keď sa prikrmuje... a nechala pri izbovej teplote chvíľu podkysnúť. Potom ho môžeš použiť. Pekný deň.