múka hladká

Keď sa do tohoto rezňa zahryznete, ucítite chrumkavé cestíčko a úžasne šťavnaté mäsko. Najlepšie sú ešte horúce, ale ani keď vychladnú,…

Keď sa do tohoto rezňa zahryznete, ucítite chrumkavé cestíčko a úžasne šťavnaté mäsko. Najlepšie sú ešte horúce, ale ani keď vychladnú,…

Nie, toto nie je moderné jedlo z mexickej kuchyne, ale klasická slovenská či česká hotovka, ktorá sa pomaly vytráca z našich jedálnych…

Toto je výborný recept na nadýchané, jemné, slané pletienky. Cesto nemusí skoro vôbec kysnúť, takže máme rýchlo napečené. A verte či nie…

Toto je výborný recept na nadýchané, jemné, slané pletienky. Cesto nemusí skoro vôbec kysnúť, takže máme rýchlo napečené. A verte či nie…

A zase jeden recept na naše obľúbené pagáče, tentokrát bryndzové.
Ak sa vám podarí zohnať fajnovú…

K tradičným pokrmom českej a slovenskej kuchyne neodmysliteľne patrí aj hrachová kaša. Obyčajne sa podáva s vareným údeným mäsom, alebo…

Tieto palacinky sú tenučké a jemné. Vďaka bublinkovej vode sú krásne nadýchané. Použite klasickú sódu, alebo sýtenú minerálku.

Do…

Chrumkavé, veľké slané rožky, výborné aj na druhý deň. S cestom sa veľmi dobre pracuje a budete…

Tak ako k vianociam patrí vianočka, na veľkonočné sviatky by nemal chýbať na stole mazanec.

Mazanec je ako sladký jednoduchý…

Špenátu človek musí prísť na chuť. Najlepšie je samozrejme pripraviť špenát čerstvý, ale mrazený je praktický. Vždy po ruke a rýchlo a…

Judášky, alebo Jidáše, sú veľkonočné pečivo v tvare stočeného povrazu. Tradične sa podávajú na Zelený štvrtok. Dobrá správa je, že na…

Lupačky voľakedy predávali v našom mestečku na rohu pri škole v mliečnom bare. K nim tety varili voňavé kakao, ktoré…

Jogurtové nekysnuté cesto používala moja mama pri pečení odjakživa. Hlavne na jeseň, keď sa piekli štrúdle. V tomto recepte je verzia…

Tieto domáce nadýchané šišky chutia božsky!
Je to starý rodinný recept. Pripravujú sa…

Bratislavské rožky sú prastarý recept. Kôš orechových a makových "podkovičiek" sa prvý raz objavil vo vtedy ešte len 20-tisícovom…

Božie milosti, alebo fánky, typickým fašiangovým múčnikom. Božie…

Pagáče sú klasika. Špeciálne pre oslavy, alebo ako pohostenie pre rodinu a priateľov, prídu vždy vhod. Recept je lacný a zemiakové…

Ak sa rozhodnete niekedy doma robiť chlebíčky, odporúčam vám…

Neviete čo so zvyšnými bielkami? Upečte štafetkové roládky. Sú to efektné,…